• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
VAHÖP Çatısı Altında 12 STK Basın Açıklaması Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - VAHÖP platformu adına basın açıklaması yapan Mazlumder Van Şube Başkanı Fuat Değer, ABD`nin 11 Eylül paranoyasıyla Müslüman ülkelere, ABD emperyalizmi ve İsrail`in güvenliği için saldırdığını, bu sebepleri bahane ederek hem bir "İslamofobia" hem de İslam`a ve Müslümanlara saldırmak için gerekçeler ürettiğini dile getirdi.
 

Zalimler Asla Rahat Uyuyamayacak Ve Huzur Yüzü Görmeyeceklerdir

Değer, "Usame bin Ladin`i sürekli hedef göstererek hem "İslam ve Terörizm"i bir arada anarak zihinlere işlemek suretiyle bu korku imajını pekiştirdi hem de dünya kamuoyunu bu manipülasyonlarla aldatma yoluna giderek katliam ve işgallerine perde olarak kullandı. En son Pakistan topraklarına tecavüz ederek Usame bin Ladin`i katlettiğini ilan etti. Dünyayı kana bulayan Siyonizm ve ABD emperyalizmine karşı Usame bin Ladin imajı bir direniş ve kahramanlık figürü oluşturmuş, kafir ve zalimlerin kalbine korku salmıştır. Bu yönüyle, bu imajı zalim ve kâfirlere karşı önemsiyor, onların kalbine korku salacak yiğitlik hikâyelerinin tükenmeyeceğini tekrar ve inançla ifade ediyoruz. Nitekim bu ölüm haberini, kâbustan uyanmışlığın verdiği sevinç gibi dünyaya duyurmaları da bunu ortaya koymaktadır. Zalimler asla rahat uyuyamayacak ve huzur yüzü görmeyeceklerdir" dedi.
 

Çok Çirkin ve Tehlikeli Bir Tezgâhın Eşiğindeyiz

Yüksekova`da toplumsal kaos içinde bir müslümanın katledilmesi, geçmişten ders almaya çalışan bizler ve tüm Kürt halkı için endişe vericidir diyerek son gelişmelerden endişe duyduğunu dile getiren Değer, "Zira, yıllardır arzu ettiğimiz barış ortamına gerçek bir dinamit gibi görünen bu hadise, esef verici ve gelecek açısından ürkütücü bir gelişmedir. Ergenekon zihniyetinin yıllardır sürdürmeye çalıştığı bu kardeş kavgası, yeniden alevlendirilmek ve bölge tekrar bir brakuji ortamına çekilmek istenmektedir. Çok çirkin ve tehlikeli bir tezgâhın eşiğinde olduğumuzu, toplumsal sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket etmek gerektiğini ısrarla salık veriyoruz. Açık bir şekilde kınadığımız ve lanetlediğimiz bu elim hadisenin tekrar kaşınması ve tırmandırılması riskine karşı; BDP kadrolarının basiretli davranarak olayı gerçekleştirenlerden beri olduklarını, failleri açık ederek bu kaos süreci ile alakalı olmadıklarına dair somut ve yatıştırıcı rol almalarının, sorumlulukları ve siyasi misyonları gereği olduğuna inanıyoruz. Aynı şekilde mağdur taraftan da tahriklere kapılmamalarını ve aynı sağduyu ve soğukkanlılıkla bu zor süreci birlikte atlatmaya davet ederek merhuma Allah`tan rahmet diliyoruz. Geçmişte yaşananların bölgemize, insanımıza, yani hepimize zarar verdiğini ve yalnızca bu durumu arzulayanlara kazanç getirdiğini acı tecrübelerle gördük" uyarısında bulundu.
 

Bu Çağdışı Mantık Devam Ettiği Müddetçe Hak Mücadelemiz de Devam Edecek

Başörtüsü hala bir suç gibi algılanmaya ve başörtülüler hala aşağılanmaya devam etmektedir diyerek son zamanlarda yaşanan çağdışı uygulamalara tepki gösteren Değer, " Ülkenin beyni olması gereken, bilim ve düşünce üretmesi gereken üniversitelerin, bu rollerini kavrayamayan ve birilerinin kuyruğu olmakla varlık ispatı içine girdiklerini görüyor olmak acı vericidir. Trakya Üniversitesi ve bazı üniversitelerin bazı bölümlerinde hala bu ilkel ve akıldışı yasak uygulanmaya devam etmektedir" diyerek son zamanlarda yaşanan gelişmeleri kınadı. Değer "Çocukların 23 Nisan etkinliklerinde devlet makamlarına oturmaları, ancak çocuk başörtülü değilse izin verilen bir şey olarak görülür. Bu çağdışı mantık devam ettiği müddetçe hak mücadelemiz de devam edecek, haklarımız alınıncaya kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 

CHP`yi Özür Dilemeye ve Bu Edepsiz Tavrı Karşılıksız Bırakmamaya Davet Ediyoruz
Eskişehir`de bir resim sergisinde sanatı savunmakla inanca saldırmayı özdeş gören bu zavallı zihniyet, Heykeltıraş Mehmet Aksoy`a destek vermek amacıyla açılan sergide, Camiyi "ucube" ve tesettürlü bir kadını da çirkince, iç çamaşırıyla örtünmüş olarak betimleyen resimlere yer vermenin çok çirkin ve edepsizce olduğunu beliren Değer, " Bu sergiyi açanın CHP `li Eskişehir Tepebaşı Belediyesi olması, bir siyasi partinin İslam`a ve Müslümanlara nasıl baktığını da ortaya koymaktadır. İslam`a ve Müslümanlara ağır bir hakaret olan bu tavır dolayısı ile CHP`yi özür dilemeye ve bu edepsiz ve çirkin tavrı karşılıksız bırakmamaya davet ediyoruz. Şayet bir girişim olmazsa, tüm CHP bu terbiyesizliğe ortak olacaktır" dedi.
 

Coşku İle Özgürlük Yüklü Selam Yolluyoruz

Ortadoğu halklarının adalet ve özgürlük taleplerini ve bu uğurda akıtılan kanlarını selamlıyor ve destekliyoruz diyerek Ortadoğu`da emperyalizme ve uşaklarına karşı yapılan ayaklanmaları desteklediklerin belirten Değer, "İngiliz ve ABD emperyalizminin mazlum halkların başına musallat ettikleri diktatörlüklerin ebedi olmadıkları, halkların inancı ve iradesi karşısında birer birer devrildikleri gerçeği, onları besleyen zorbaları bire dehşete düşürmektedir. Kaddafi bahanesi ile Libya`da yeni bir Irak işgaline yeltenen emperyalizme, Libyalı özgürlük sevdalılarının basiretli ve dirençli davranacağını umuyor, Suriye, Tunus, Bahreyn, Yemen, Mısır ve diğer tüm devrimcilere inanç ve coşku ile özgürlük yüklü selam yolluyoruz" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir