• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayınlanan gazetelerden öne çıkan başlıklar şöyle:
 
Van Olay Gazetesi: Serhad FM Dinleyicileriyle Buluştu
Van`da `Ümmetin Sesi` sloganıyla yayın yapan kentin sevilen Radyosu Serhad FM`in düzenlediği "Serhad FM Dinleyicisiyle Buluşuyor."adlı program yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programa katıltan Mehmet Göktaş Hoca, Dünyadaki en büyük mücadelenin seslerin mücadelesi olduğunu belirtirken etkinliğe katılan sanatçılar ise birbirinden güzel ilahileriyle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.
 
Hizbullah`tan İslami Yapılara Suriye Çağrısı
Hizbullah liderinden Edip Gümüş, Suriye meselesi üzerine görüşlerini kamuoyu ile paylaştı: Gümüş: `Bugüne kadar birçok hareket, yapı ve cemaatin bu konuda açıklama ve tavırlarını ortaya koyucu beyanları olmuştur. Bu açıklama ve tavırların doğruluk ve yanlışlıklarına bakmaksızın şunu diyebiliriz ki, bugüne kadar yapılanlar ve ortaya konulanlar yetersiz olup, Müslüman Suriye halkının derdine derman olacak somut bir neticeye ulaşmadığı da ortadadır.`
 
Bekir Kaya Tutuklandı
Perşembe günü PKK`nın şehir yapılanması olan KCK`ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve eski Van BDP İl Başkanı Avukat Cüneyt Caniş ile eski Başkale Belediye Başkanı ve Bekir Kaya`nın danışmanı İhsan Güler tutuklandı.
 
Van Postası: ÜÇ BAKAN, VAN`DA
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari İl Başkanlığı Kongresi ile DAKA toplantısına katılmak üzere Van`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, partililerle Van kahvaltısı yaptı.
 
Van`daki KCK Operasyonu
Terör örgütünün şehir yapılanması KCK` ya yönelik operasyonda gözaltına alınan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya` nın da aralarında bulunduğu3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
 
VAN GÖLÜ EKSPRES: Bakanlar AK Parti Hakkari 4. Olağan İl Kongresi`ne Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ``Geçmişteki hataları düzeltirken başkalarının yaptığı gibi daha çok kan dökerek, gözyaşına sebebiyet vererek, milletin kepenklerini zorla kapatarak, evlerine ekmek götürmelerine mani olarak değil, inşa ederek, hukuk sistemini değiştirerek, çetelerle, bürokratik oligarşi ile mücadele ederek, millete yaslanarak, hesabımızı sadece Allah`a ve millete vereceğimiz inancıyla adımlar attık`` dedi.

Van`da Çöpler Toplanmaya Başlandı
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve 5 belediye başkanının gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla toplanmayan çöpler dün geceden itibaren alınmaya başlandı.
 
GAZETE VAN: Tutuklu Başkanlar İçin Sessiz Eylem
Van Demokrasi Platformu, tutuklanan belediye başkanları için sessiz bir eylem yaptılar.
 
VAN HAVADİS: AK Parti`den `Göz Altı` Açıklaması

Aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın da bulunduğu operasyonla ilgili AK Parti İl teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, `Operasyon sonrasında gözaltına alınan belediye başkanlarının mensubu olduğu BDP ve Van Belediyesi yetkilileri haksız açıklamalar yaparak, sorumlu olarak Van halkını ve AK Parti`yi göstermeleri büyük bir talihsizlik olduğunu belirttiler.


Başkale Kongresi Gerçekleştirildi
Ejder Yağızer, Başkale AK Parti ilçe Başkanı seçildi.
 
ŞEHRİVAN: Bakan Dinçer atama müjdesini Van`dan verdi!
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ağustos ayında 40 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.
 
HABERVAN: Kanispi Bal Ceviz Alabalık Festivali
Çatak ilçesinde düzenlenen "Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali", Kardeş Türküler`in konseri ile son buldu.
 
Demirtaş ; Ak Parti Adayını Van`da Başkan Yaptırmayız.!
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Van`ın tamamı tutuklansa dahi, AK Parti`nin adayını başkan yaptırmayız." dedi.
 
MERKÜR HABER: Van`da Çöpler Toplanmaya Başladı
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın tutuklandığını duyan vatandaşlar belediye önüne gelerek oturma eylemini sürdürdü. Van Emniyet Müdürlüğü de olası bir gerginliği önlemek için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Diğer yandan belediyenin temizlik işçileri 3 gündür toplamadıkları çöpleri, dün gece sabaha kadar yoğun bir tempoyla çalışarak topladı. Temizlik işçilerine Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ve yöneticileri de eşlik etti.
 
VANHABERTV: 3. Çatak Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık Ve Doğa Festivali

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Biz bu yıla kadar Çatak`ın, Kanisipi Bal-Alabalık Doğa Güzelliklerini tanıtıyorduk. Ama ben bugün buna yeni bir öğe eklemek istiyorum. Bundan sonra Çatak`ın Dengbejlerini de bu festivalde tanıtmamız lazım. Yürüme mecali olmayanların kendi kültürleri, örfleri, ananeleri için neler yaptığını hep beraber gördük" dedi (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir