• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
İHD `Derin Devlet Hala Ayakta`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Önceki gün Yüksekova`da Mustazaf-Der şubesine yönelik yapılan saldırı sonrası meydana gelen gerginlilerden kaygıları dile getiren Batman`daki sivil toplum kuruluşları Mustazaf-Der`e yapılan saldırıyı kınadı.
 

Batman`da aktif sivil toplum kuruluşlarından olan İHD Başkanı Osman Künteş Yüksekova`da yaşanan gelişmelerin pek olumlu olmadığını söyleyerek her zaman şiddete ve öldürmeye karşı olduklarını söyledi. "Tasvip etmediğimiz ve kabul etmediğimiz gelişmelerdir." diyen Künteş, "Her zaman sağduyulu olmayı söylüyor ve söylemeye devam edeceğiz. He zaman ölümlere karşı çıktık." Dedi. BDP taraflarını sağduyuya çağırdıklarını ve BDP eş başkanı Selhaddin Demirtaş`ın açıklamalarını da çok olumlu açıklamalar olarak gördüklerini söyleyen Künteş, "Her zaman bunları bekliyoruz. Bu eylemleri yapanların kim olduğunu bilemiyoruz. Ancak açık söylemek gerekirse hayla derin devlet ayakta. Derin devletin bazı provokasyonları açık ve nettir. Daha önceleri de Hakkâri`de yüksek ovada, Şemdinli`de benzeri birçok provokasyonlar gerçekleştirildi. Provokasyonlara karşı herksin duyarlı ve dikkatli olması lazım. " dedi.
 

Herkesin barış içinde, kardeşçe yaşanan bir ortamın olmasını istediklerini söyleyen Künteş, . "Barış ortamı olmazsa halkın demokratik hakkını sağlıklı bir şekilde ortaya koyamayız." Dedi. Yapılan saldırı sonrası Mustazaf-Der İl Başkan Yardımcısı Übeydullah Durna`nın öldürülmesini de kınayan Künteş, "Bu ölümleri, bütün ölümleri kınıyoruz. Şiddeti kınıyoruz. Kimden gelirse gelsin şiddeti tasvip etmiyoruz kınıyoruz. Bu konuda tavrımız açık ve nettir. Bu konuda hiç kimseye ayırımda yapmadık bu konuda tavrımız nettir." dedi. (M. Salih Özcan -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir