• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Türkiye`nin En Büyük Biyolojik Gölet`i Gaziantep`te Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-Gaziantep`in Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Tabiat Parkı`nda yaptırılan Türkiye`nin en büyük biyolojik göletinin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Milletvekilleri, şehrin üst düzey yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Gazianteplilerin piknik yapmayı çok sevmelerine rağmen ağaçlı ve akarsulu alanlarının az olduğuna dikkat çekerek "Burası biz devralmadan önce normal bir ailenin gelip burada güvenli bir şekilde vakit geçirmesi mümkün değildi. Biz öncelikle buradaki güvenlik sorununu ortadan kaldırdık. Burası şu an 24 saat kameralarla kontrol ediliyor. Böylece biz burada kötü niyetli insanların barınmasına izin vermiyoruz. `Doğal Hayat Doğal Çevre` sloganı ile yola çıkarak Dülük Ormanlarında güneş panelleri sayesinde enerji üretip ihtiyacımız olan bu enerjiyi de projelerimizde kullanıyoruz. Şu an Türkiye`de belediyeler arasında enerji üreten ve bunu kullanan ilk belediyeyiz. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak çok şükür bu süre zarfında verdiğimiz taahhütlerimizin üstüne de çıkarak farklı projelere imza attık. Biyolojik gölette hayata geçirdiğimiz özel projelerden birisi oldu."
 
Başkan Fadıloğlu`nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, "Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Tabiat Parkı`na biyolojik gölet ve yeşil alan yapılması beni çok mutlu etti. Biyolojik gölet talebine biz sıcak bakarak Gaziantep halkının bu güzelliği yaşamasını istedik. Sadece Gaziantep`te değil, tüm Türkiye`de bu biyolojik gölet ve ormanlık alanları yapmaya devam ediyoruz."dedi.
 
Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu, bakan Şahin`e ve bakan Eroğlu`na çeşitli hediyeler verdi. Hediyelerin verilmesinden sonra ise protokol üyeleri kurdele keserek Türkiye`nin en büyük biyolojik göletini hizmete açtılar.
(Bekir Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir