• DOLAR 32.57
  • EURO 34.911
  • ALTIN 2432.122
  • ...
`Fatiha Okurken Silahlı Saldırıya Uğradık!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir Sen, Özgür Der, Anadolu Gençlik Derneği, Sağlık Sen, Toç-Bir Sen, Bey-Der` in aralarında bulunduğu Batman Düşünce Ve İnanç Platformu Batman Mustazaf-Der`e taziye ve baş sağlığı ziyaretinde bulundu. Yüksekova`da bulunan Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın şehit edilmesi nedeni ile başsağlığında bulunan İnanç Özgürlüğü Platformu adına konuşan M. Şafii Özperk, Mustazaf-Der camiasına sabır tavsiyesinde bulundu. Yüksekova`da Mustazaf-Der Şubesine yapılan saldırıda ilkin bu eylemi karanlık güçlerin yaptığını düşündüklerini, ancak dün taziye ye giden konvoya yapılan saldırılar ile bu düşüncelerinin aksisi olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özperk, "Bizim bu camiaya tavsiyemiz sabır etmeleridir. Allah u Teâlâ bu camiaya sabırlar versin." dedi.

 

"Sürekli Akli Selim İle Hareket Ettik"
Batman Mustazaf-Der Başkanı A.Rahman Cens, İnanç Özgürlüğü Platformu adına ziyarete gelen heyete teşekkürlerini ileterek gelişmeler hakkında kendilerini bilgilendirdi. Şuana kadar Mustazaf-Der Temsilciliklerine pek çok kez saldırı yapıldığını söyleyen Cens, pkk yandaşlarının peygambere küfrettiklerini ve kuranı kerim yakma gibi birçok kez mukaddesata saldırdıklarını hatırlatarak, buna rağmen kendilerinin sürekli akli selim ile hareket ettiklerini ifade etti.

 

"Fatiha Okurken Bile Silahlı Saldırıya Uğradık"
Dün Yüksekova`ya taziyeye gittiklerinde pkk yandaşlarının saldırılarına uğradıklarını söyleyen Cens, "Tarihimizde, örfümüzde görülmemiş bir şekilde, pkk yandaşları tarafından bıçak, taş, silah ve Molotoflar ile taziye gidenler saldırıya uğradı. Buna rağmen bizler akli selim ile hareket ederek, taziyemizi yaptık ve döndük. Uykuda olan fitneyi uyandıran taraf olmak istemedik." Dedi. Kabristanda mezar başında Fatiha okurken bile silahlı saldırıya uğradıklarını söyleyen Cens, "Şehirde olan olayların dışında kabristanda mezar başında Fatiha okurken bile silahlı saldırıya uğradık. Bizler taziyeden döndükten hemen sonra PKK liler şehirde Mustazaf-Der` in binasını ve dernek üye ve müdavimlerinin iş yerlerini ateşe verdiler." Dedi.

 

"Huzur İsteyen Herkese Sorumluluk Düşüyor"
Taziye ve başsağlığı dileklerini kabul eden Cens, yapılan ziyaret nedeni ile platform adına gelen heyete teşekkür etti. Son olarak Cens, Huzur ve sükûnet ortamının korunmasının sadece Mustazaf-Der camiasının sağduyu yaklaşımı ve gayreti ile olamayacağını bölgede huzur isteyen herkese sorumluluk düştüğünü belirtti. (M. Salih Özcan -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir