• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
İspanya Yardıma Muhtaç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İspanya’nın bankalarını kurtarmayı hedefleyen yardım paketi talep etmesinin ardından euro, dolar ve yen karşısında değer kazandı.

Pazartesi günü Asya’daki işlemlerde euro 1.2671 dolar ve 100.73 yen seviyesine çıkarken, Cuma günü New York’ta 1.2514 dolar ve 99.49 yen değerine ulaştı.

Euro bölgesi liderleri Cumartesi günü bankalarına yardım etmesi için Madrid’e 100 milyar euro’luk kurtarma paketi verilmesini kararlaştırmıştı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, kararı “zafer” olarak tanımlamıştı.

Muhabirlerimiz, yardım miktarının beklenenden yüksek olmasının piyasalarda olumlu karşılandığını aktardı.

Uzmanlar, yardım paketi sayesinde Avrupa Birliği liderlerinin, 17 üyesi bulunan euro bölgesinin geleceğini tehdit eden diğer zayıf ekonomilerle ilgilenebilmeleri için zaman kazandıklarını belirtiyor.

İspanya’ya verilecek yardım miktarı, iki derecelendirme kuruluşunun gelecek günlerde tamamlayacağı denetimden sonra belirlenecek.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Pazar günü yaptığı açıklamada, kurtarma paketinin aileler ile küçük ve orta dereceli işletmelere verilecek kredileri de hızlandıracağını söyledi.

Son üç yılda iki defa resesyona giren İspanya’da ekonominin yüzde 1.7 oranında küçülmesinin beklendiğini hatırlatan Rajoy, yakın geleceğin ‘karanlık’ göründüğünü ifade etti.

Rajoy, “Bu yıl kötü bir yıl olacak” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir