• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
İhya Der Yüksekova Olaylarını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ ihya Der Mustazaf-der Şubesi`ne yapılan saldırıda Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın hayatını kaybettiği olayı kınadı. Dernek binasında yapılan basın açıklamasında hayatını kaybeden Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`ya Allah`ta rahmet, ailesine başsağlığı dilendi.

 

Basın açıklamasında "Özellikle son 3 yıldır Mustazaf-Der`e ve onun paralelinde faaliyet gösteren STK`lara karşı yapılan saldırıların tesadüf olmadığını bunun bölgede oynanan ciddi bir oyun olduğuna inanıyoruz." denildi.

 

Açıklamanın devamında, "Bölgede meydana gelen bu tür oyunların kimseye özellikle de PKK`ya ve BDP`ye hiçbir yarar sağlamayacağını aksine bundan en büyük zararı PKK`nın ve BDP`nin göreceğini biliyoruz bizler İHYA-DER olarak bu olayı şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Ali Aslan Işık - İLKHA

Basın Açıklamasının Tam Metni
"Perşembe günü Hakkari-Yüksekova`da Mustazaf-Der Şubesi`ne yapılan saldırıda Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna şehid edilmiştir. Rabbimiz kardeşimizin şehadetini kabul etsin. Bizler ailesine Mustazaf-der üyeleri ve gönüllülerine başsağlığı diliyor, ümmetin başı sağolsun diyoruz. Olayı gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz.

Adına ne konularsa konulsun bu olayın gerçekleştirilmesine sebebiyet veren PKK ve BDP yetkililerinin ve olayda hiçbir müdaheleyi gerçekleştirmeyen devlet yetkililerinin sorumlu olduğuna inanıyoruz.

Özellikle son 3 yıldır Mustazaf-Der`e ve onun paralelinde faaliyet gösteren STK`lara karşı yapılan saldırıların tesadüf olmadığını bunun bölgede oynanan ciddi bir oyun olduğuna inanıyoruz.

Aralarından derneğimizinde bulunduğu STK`lar üzerinde oynanan provakatif oyunların son bulması için yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğine inanıyoruz. Bizler İslamî STK`lar olarak üzerimizde oynan hukuksuzlukların farkındayız. Siyasi iradenin bu hukuksuzlukları gidermelerini bekliyor, bu konuda sabrımızı zorluyoruz.

Bölgede meydana gelen bu tür oyunların kimseye özellikle de PKK`ye ve BDP`ye hiçbir yarar sağlamayacağını aksine bundan en büyük zararı PKK`nin ve BDP`nin göreceğini biliyoruz bizler İHYA-DER olarak bu olayı şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz.
Rabbim kardeşimizin şahadetini kabul etsin, ümmetin başı sağ olsun."

Bu haberler de ilginizi çekebilir