• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Barışın Adımları Bingöl`de Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-23 Üniversite, SOSGED(Sosyal Gelişim Enstitüsü Derneği) ve Bingöl Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen `Barış`ın Adımları` projesinin 1. Ayağının startı Bingöl`den başladı. Program, 28 kanaldan yayınlanacak.

 

Pazar günü saat 13:30`da Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen `Barışın Adımları Projesi`ne Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları MKYK üyesi Hediye Dalgıç, TOBB Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı ve Bolu Ticaret Odası Meclis Başkanı ELİF Özdemir, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nurettin Kıyas, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Hasan Bilgetay, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Kemal Bozan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen programda bir konuşma yapan SOSGED Genel Koordinatörü, Yaşam koçu ve Televizyon Programcısı Murat Çuhadar, "Anadolu`nun özünde yer alan ve onu o yapan değerlerin başında gelen halkların kardeşçe ve barış içinde yaşaması olgusunu Anadolu insanına hatırlatılmasını barışın sağlanmasında ilk adım olarak kabul etmekteyiz. Bu doğrultuda Barışın Adımları Projesi, bu toprakları Anadolu halklarının birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir ülkeye dönüştürmek için, halkların ortak mücadelesinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu barışçıl çaba, gelecek nesillere tarihi ve kültürüyle barışık bir ülke bırakmanın sorumluluğuyla atılmış uzun soluklu bir adımdır" dedi.

 

Allah`ın hiç kimseye zulüm etmediğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ise, herkesin kendi yaptıklarını sorgulamak zorunda olduğunu söyleyerek, "Kimimiz bir ekmek kazanmak için, kimimiz bir aş kazanmak için, kimimiz bir meslek öğrenmek için, kimimiz bir mevki makam ya da para kazanmak için mücadele ediyoruz. Ancak bu mücadeleyi yaparken gerçekten bizi var eden Rabbimizin bize yüklediği misyondan çoğu zaman habersiz bunları elde etmeye çalışıyoruz" dedi.

 

Dinimiz sulhu emreden bir dindir diyen Atalay, şöyle devam ett: "İnancımız sulhu emreden bir inançtır. Önce kişisel olarak sulhu tavsiye etmeliyiz ve yaşamalıyız. Sonra il olarak, daha sonra ülke olarak ve en son nihai olarakta tabii dünya olarak bu sulha ihtiyaç vardır. Bugün dünya ne dersek diyelim İslam`ın mukaddes ruhuna muhtaçtır."

 

Program Barış Koşusunda derece girenlerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Barış koşusunda Faruk Çoban birinci, Muttalip Baynal ikinci ve Ferhat Kaya`da üçüncü oldu. Program Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi önünde barış halayı çekilmesinin ardından sona erdi. (Nihat kanat-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir