• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Çiçek Başkanlık Sistemine, Zaman Uygun Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, gündemdeki konuları değerlendirerek, başkanlık sistemi tartışmaları için zamanın uygun olduğunu ifade etti. Çiçek bu açıklamasıyla başkanlık sistemine yeşil ışık yaktı.

 

Çiçek ayrıca, özel yetkili mahkemelerle ilgili tartışmalara da değinerek, özel yetkili mahkemelerin gerekli olduğunun altını çizdi.(İLKHA)

 

Cemil Çiçek, \"Partili cumhurbaşkanı, başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi vesaire konuşuluyor. Zaman itibariyle uygun bir zamandır. Biz yeni bir anayasa yapım sürecine girdik. O manada zaten bu tartışmalar komisyonda da bir şekilde gündeme gelecektir. Dolayısıyla partilerin hazırlık yapması, görüşlerini netleştirmesi bakımından bu tartışmaları doğru buluyorum. \" dedi.
Meclis Başkanı Çiçek\'in değindiği bir başka konu CMK 250 yani özel yetkili mahkemelerle ilgili yasal düzenlemeydi.

 

Meclis Başkanı özel yetkili mahkemelerin lüzümuna dikkat çekti, uygulamalarda birtakım aksaklıklar olsa da, mahkemelerin gerekli olduğunun altını çizdi.

 

CHP\'nin terör konusunda Meclis\'te bir komisyon kurulması önerisini de ele alan Çiçek, mevcut çabaları olumlu bulduğunu belirtti, \"Ümit ederiz vatandaş açısından arzu edilen bir başlangıç olur.\" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir