• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...

KAHRAMANMARAŞ- Orman vasfını yitirmiş araziler olarak bilinen 2B alanlarının doğrudan satışına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından sorunların ardı arkası kesilmiyor. 2012 yılı itibarıyla 2/B yasası olarak yürürlüğe giren ve vasfını yitirmiş orman arazilerinin satışını düzenleyenn yasa gereği satış için konulan bedeller emsal fiyatlarının çok üzerinde olduğundan dolayı Kahramanmaraşlı vatandaşlar bu bedelleri ödeyemeceğini dile getirererek sosyal hukuk devletinin böyle bir uygulama yapmasının fakir halka büyük bir darbe olduğuna dikkat çekti.

 

Köy arazilerinin yarısına yakını2/B kapsamına girenKahramanmaraş merkeze bağlı Başdervişli köyü sakinleri ağaçlandırmadan dolayı geçimini sağladığı küçükbaş hayvancılığının azalması nedeniyle kara kara düşünmektedirler. Devlet, Başdervişli köyünde 323 parsel için köylülerden parsel başına 1000 TL olmak üzere toplam 323 bin TL istiyor.

 

Köy sakinlerinden Ahmet Yoldaş, Mustafa Koç, Seyfettin Şahin uygulamayı fakir vatandaşa soğuk duş olarak nitlendirerek, sorunlarına çözüm bulacak yetkili bulamadığından yakındı. Köy sakinleri, 2/B konusunda devletten bir çözüm bulmasını istediklerini belirterek, fiyatların makul düzeye indirilmemesi durumunda bu arazileri alamayacaklarını da sözlerine ekledi. (Osman İçli-İLKHA)