• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
`Geçmişteki Olaylardan Bölge Zarar Gördü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yüksekova`da Mustazaf-Der şubesine yönelik yapılan saldırı, Dernek Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın şehid olmasıyla sonuçlanmıştı.

Yapılan saldırı ise birçok Sivil Toplum Kuruluşu tarafından kınanarak sağduyu çağrısı yapıldı. Batman Petrol İş Sendikası Başkanı Mustafa Tekik, Kürt halkının birbirleriyle barışık olmasını isteyerek, Yüksekova`da hayatını kaybeden Mustazaf-Der Şube Başkanı Ubeydullah Durna`ya Allah`tan rahmet diledi. Geçmişte bölgede çok kanlı süreçlerin yaşandığını hatırlatan Tekik, "Öncelikle bu olayda yaşamını yitiren vatandaşa Allah`tan rahmet diliyoruz.

Biz Batman Petrol İş olarak öncelikle Kürt halkının birbiriyle barışık olmasını sonra da diğer komşu halklarla herkesle barışık kardeşle yaşamsını istiyoruz. Bu olayın tabi kimler tarafından yapıldığını bu cana kast olayını kimler tarafından yapıldığını umuyorum adli merciler ortaya çıkaracaktır. Geçmişte de bu coğrafya da çok kanlı süreçler yaşandı. Tabi bundan bölge halkı, topyekûn yakından zarar gördü. Biz tekrardan böyle bir sürecin içine çekilmek istenen Kürt halkını bu konuda uyanık olmaya bu konuda barışçıl ve kardeşane duyguları öne çıkarmaya davet ediyoruz." dedi.

Hangi kulvardan olursa olsun, hangi siyasi anlayıştan olursa olsun her kesin barış içinde yaşaması gerektiğini söyleyen Tekik, "Kürt halkının; şer odaklarının, Kürt halkını sevmeyenlerin oyunlarına gelinmemesini umuyorum." dedi.

Sendikacı ve bir insan olarak hiçbir insan ölümünü tasvip etmenin mümkün olmayacağını söyleyerek saldırıyı kınayan Tekik, Herkesin dikkatli olması gerektiğini, tuzağa düşülmemesi gerektiğini belirtti. Hizbullah basın bürosunun açıklamasında çatışmadan kaçınma tercihinin önemsenmesi gerektiğini de vurgulayan Tekik, "Yasal dernekler, İslami referansı öne çıkaran derneklerin bu çatışmalardan uzak durması gerektiğine inanıyorum. Bu ölümlere dur dememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

M. Salih Özcan -İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir