• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...

HABER MRK- Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik; 657 sayılı devlet memurları kanununda değişiklik yapacaklarını belirtti. 3 milyon memurdan daha fazla verim almaya çalışacaklarını belirten Çelik, değişikliğin ilk aşamasında rotasyonların olduğunu ifade etti.

 

Mevcut yasanın, bölgeler arası hizmet farklılıkları doğurduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, ayrıca bir diğer sorun da üst düzey bürokraside olduğu vurgusundan sonra örneklendirme yaparak: \"Mesela ben bakan olarak, istediğim genel müdür veya müsteşarla çalışamayacak mıyım? Ama yerini değiştirdiğimiz bürokrat mahkemeye gidip eski görevine dönebiliyor\" dedi.

 

Memurların performansına değinen Çelik, ikinci en önemli sorunun verimlilik\' olduğunu belirtti.

 

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Şimdi siz kamu çalışanısınız diyelim ve nasıl olsa devlete kapağı attık anlayışındasınız. 25 yılınız da garanti olduğu için suya sabuna hiç dokunmadan idare edelim düşüncesindesiniz. Oysa biz devleti batırmak için değil var etmek için varız. Nasıl ki özel sektör verimliliği esas alıyorsa kamuda da verimliliği esas almalıyız. O halde biz verimliliği esas alan bir sistemin çalışmasını yapıyoruz. İşte öyle bir sistem getireceğiz ki çok üretene çok maaş, üretmeyene de düşük maaş alsın istiyoruz.\"

 

Mevcut sistemin bunu mümkün kılmadığına dikkat çeken Çelik, sözlerini şöyle kaydetti: \"Verimli kamu çalışanlarından oluşan bir yapı kuracağız. Verimli personelle verimsiz personel arasında bir fark getireceğiz. Soruyorum size. Bir personel, 8 saat boyunca nefes almadan çalışacak, bir diğeri de oturarak aynı maaşı alacak. Bu işten ne anladık biz?\"