• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Siz Hakaret Etseniz de Biz Hareketten Vazgeçmeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Proğram bitmiş ve bizde memleketimize dönmek için otogara gittik. Bizim otobüs daha gelmemişti. Hocama otobüs gelinceye kadar bir çay içelim mi dedim. Hocam iyi olur dedi ve otogarda bulunan çay ocağına gittik.

Hocam sordu, hayırdır ne düşünüyorsun. Bende bu proğram beni çok duygulandırdı, aklıma akabe biatları geldi. Hani Allah’ın Resulü Medineli kardeşlerine yapmaları gereken görevleri söyler ve memleketlerine gönderirdi ya işte bizde Peygamber sevdalılarının proğramına katılıp yeni oluşum için nasıl Hareket etmemiz gerektiğini ve Peygamber sevdasını kendi memleketimizde yaymamız gerektiğini ve Peygamber sevdalılarının selamını kendi memleketlerimize götürmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Hocam gülümseyerek, yani katıldığımız bu proğram günümüzün cihadıdır diyorsun öylemi?

(Aynen öyle dedim ve gülüştük)… Konuşmalarımız böylece devam ederken dikkatimi otobüsler çekti. Hocam şu otobüslere bakın hele hiç biri bir diğerinin yerine geçmiyor ve sırası gelen yolcularını ve yükünü alıp memleketin dört bir yanına dağılıyorlar. Bizde bugün aynı bu otobüsler gibi bir yükün altına elimizi koyduk ve memleketimize gidiyoruz.

Bu sırada hoparlörden yükselen “Diyarbakır’dan Urfaya gidecek yolcuların dikkatine arabanızın Hareket saati gelmiştir lütfen yerlerinizi alınız.” Anonsundan sonra Hocam haydi kalk şimdi bizim sıramız geldi ve Hareket etmemiz lazım, Rabbim bu Hareketimizi muzaffer kılsın diyerek dua etti. Selam olsun bu yolculukta bizlerle Hareket edenlere…

İbrahim Durmaz / Şanlıurfa (Ceylanpınar) - Yaş: 24

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir