• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
Kapalı Kapıların Ardında Neler Dönüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BBilderberg nedir? Üyeleri kimlerdir? Bu grubun hedefleri ve programı nedir? Neden Bilderberg’in yıllık oturumları gizli yapılır? Bilderberg’in bu yılki oturumu Obama’nın başkan seçildiği 2008 yılındaki gibi neden aynı yerde yapıldı?
Sanayileşmiş 8 ülkenin ve NATO toplantılarının bu oturumdan önce yapılmasının sebebi neydi? Bilderberg 2012 yılında yapılacakların desturunu vermek için mi toplandı? Bir ay içinde üç önemli ve uluslararası toplantının ABD’de yapılmasının sebebi nedir?

İnsanların çoğu belki de Bilderberg ismini hiç duymamışlar. Tahsilli ya da siyasetle uğraşanların çoğu bile böyle bir yapının faaliyetlerinden haberdar değiller. Bunun sebebini Bilderberg’lilerden sormak gerekir. Dünyanın işlerini yönlendirme alanındaki nüfuz ve gücüne rağmen faaliyetleri, hedefleri, programları ve hatta Bilderberg ismi bile yarım asırdan fazla Batı basını yardımıyla gizli tutuldu.

Bilderberg, resmi olmayan konferans ismi olup her yıl gizli bir şekilde Amerika ya da Avrupa ülkelerinin birinde yapılır. Bilderberg grubunun elemanları bu teşkilat tarafından tayin edilir. Sayıları 120–140 civarındadır. Dünyada siyasi, ekonomik veya medya alanında güçlü olan insanları seçerler. Batı ülkelerinin saltanat sahibi aile üyeleri ve kralları Bilderberg’in daimi üyeleridir. Bu gizli teşkilatın Bilderberg ismiyle anılmasının sebebi, 1954 yılında ilk toplantının Hollanda’da bu ismi taşıyan otelde gerçekleşmiş olmasındandır. Basın organları, ilk toplantının yapıldığı yerin ismiyle bu grubu isimlendirdiler. Ancak bunun gerçek ismi muhtemelen söylenenden farklıdır.

Bilderberg, ne bir ülke, ne bir meclis, ne Birleşmiş Milletler gibi siyasi, ne de OPEC gibi ekonomik bir teşkilattır. “Kulüp” olarak anılan bu yapı, Bilderberg’in teşkilat olarak resmi bir kaydının bulunmadığı ya da belirgin bir grup ya da parti olmadığını belirtmek içindir. Ancak siyaset, ekonomi, bankacılık, askeri ve medya dalında dünyanın en büyüklerinin bir araya geldiği bu toplantı sıkı güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilir.

Bu konferansta hiçbir proje ve teklif sunulmamakta, hiçbir tasarı müzakere edilmemekte ve hiçbir karar açıklanmamaktadır. Belki de sultanın en yüksek makamı yani “seçkin tabaka” siyasetler, kararlar ve tasarıların dünyada icra edilmesi ve “dünyanın yeni sistemi”nin gerçekleşmesi için alınan kararları buradaki katılımcılara dikte ettirmektedir.

Bilderber’in ilk toplantısı 29-31 Mayıs 1954’te Hollanda veliahdı Bernhard’a ait Bilderberg otelinde gerçekleşti. Birinci oturumun başarısı, düzenleyicilerin her yıl bu toplantıyı gerçekleştirmelerine neden oldu. Katılımcılar, büyük bankacılar, savaş uzmanları, güçlü medya patronları, kilit noktalardaki bakanlar, uluslararası sermayedarlar, Amerika ve Avrupa’nın siyasi rehberlerinden oluşurlar. Bilderberg’in faal olan katılımcılarından, Lee Figaro, Ekonomist, Times…’in patronları, Amerika Savunma bakanı Rumsfeld, dünya petrol milyarderi David Rockefeller, ABD eski Dışişleri Bakanı Kissinger, Dünya Bankasının eski başkanı Paul Wolfowitz, Bush’un yardımcısı Dick Cheney gibi şahıs ve kurumlara işaret edilebilir.

Bilderberg hakkındaki haberleri ifşa ettiğinden dolayı meşhur olan İngiliz gazeteci Jim Tuckr, Bilderberg’in katılımcılarını tanımlarken, uluslararası kapitalistlerden müteşekkil, Amerika ve Avrupa hükümetlerinin yüksek makamlarından oluşan gizli bir cinayet şebekesi olarak nitelendirir. Amerika basınının bu oturumla ilgili sessizliğini açıklarken Washington Post, New York Times gibi gazetelerinin temsilcilerinin katılımlarını sebep gösterir.

Bu oturumların yazılmaması, bu güçlü nüfuz grubu hakkında farklı tahminlerin yürütülmesine sebep olmaktadır. Bunu o derece büyük yansıtıp Bilderberg’i dünyanın “gölge devleti” şeklinde nitelendirirler. Bu grubun kirli sırrı, masonlarla mukayese edilmesine sebep olmaktadır. Çünkü insanların çoğu, bu grubun Margaret Teacher (İngiltere’nin eski başbakanı)’i değiştirdiğini, Bill Clinton ve Obama’yı iş başına getirdiğini ileri sürerler.

Bu oturumun bilgilerinin muhafazası özel bir şekilde yapılır. Yani burada konuşulanlardan şeylerin dışarı çıkmasına izin verilmez. CIA ve Bilderberg toplantısının yapıldığı ülkenin istihbaratının bu oturumun gizliliğini üstlendiği söylenir.
Geçen yıl İsviçre’de bir otelde oturumunu gerçekleştiren Bilderberg, 60. Oturumunu, Amerika’da Westfield Marriot Otelinde gerçekleştirdi. Bu seferki oturum 31 Mayıs - 3 Haziran arasında üçüncü kez Virginia eyaletinin Chantilly şehrinde yapıldı. 2008 yılındaki oturum yine bu şehirde yapılmış, Obama, Bilderberg’in kararıyla ABD başkanlığına seçilmişti.

Dünyanın karşı karşıya bulunduğu krize; NATO, 8’ler grubu, Avrupa Birliği ve ABD’nin eliyle bir çare bulunulamamaktadır. Zaten bunların rehberlik gücünü yitirdiği söylenmektedir. 8’ler grubunun ve NATO’nun Bilderberg’den önceki toplantısı Bilderberg mukaddimesi sayılabilir. Bilderberg’in gündeminde muhtemelen güvenlik, enerji, ekonomi, bankacılık ve İran’ın nükleer programı bulunmaktadır. Örneğin burada alınacak kararlar birkaç gün sonra İran’ın nükleer programı için toplanacak grubun gündemine gelecek.

ABD seçimleri yaklaşmaktadır. Bilderberg toplantısı geçen seçim öncesinde olduğu gibi yine ABD’de ve aynı otelde toplandı. Muhtemelen ABD’nin yeni başkanının kim olduğunu karara bağladılar. 2008 yılındaki toplantıda başkanlık yarışındaki Obama ve Hilary Clinton birkaç saat gözlerden kaybolmuşlardı. Ortaya çıktıklarında Clinton seçim yarışından çekildiğini söylemişti. Muhtemelen Bilderberg’de böyle yapması istenmişti.

Bilderber’in toplantılarından sonra alınan kararlar bir bir uygulamaya konulur. Bundan sonra yaşanacak gelişmeler, bu kurumun aldığı kararları gösterecek. Aldıkları kararları açıklamayacağına göre, gelişmelerden bunları öğrenebileceğiz.

Kaynak: İslam Times
Çeviren: Hanefi AYDIN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir