• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
`Mustazaf Der`e Sağır Olmaları Düşündürücüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Has Parti tarafından Batman`da düzenlenen İl Divan Toplantısı`na Kurucular Kurulu Üyesi Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Atıf Özbey, Batman Has Parti İl Başkanı Av. Kenan Özoğul ve il temsilcileri katıldı.

 

Yeni anayasanın tartışıldığı toplantıda bir konuşma yapan Has Parti Batman İl Başkanı Av. Kenan Özoğul, Mustazaf Der`in kapatılmasına tepki gösterdi. Mustazaf Der`in kapatılması üzerine daha önce de beyanda bulunduğunu hatırlatan Özoğul, " Bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. Bu da Mustazaflarla Dayanışma Derneği hakkında Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemesi`nce verilen kapatma kararının Yargıtayca onaylanarak kesinlik kazanmasıdır. Bu ülkede barış ve huzur ancak ve ancak toplumun farklı kesimlerinin kendi düşünceleriyle ilgili çalışmalarını yasal zeminde yürütmeleri halinde mümkün olacaktır" dedi.

 

Somut deliller olmadan niyet okumalarla, hukuk kisvesi altında verilen kararların topluma fayda sağlamadığını kaydeden Özoğul, Bu durumun toplumun bazı kesimlerini marjinal hale getirmeye vesile olacağını ifade etti.

 

Refah Partisi, BDP ve kapatma davasıyla karşı karşıya kalan AKP için durum neyse, bugün de Mustazaf-Der için aynı durumun söz konusu olduğunu ifade eden Özoğul, "Bu nedenlerle parti, dernek ve vakıf gibi kurumların yasal zemindeki çalışmalarının önü hukuki olduğu iddia edilen gerekçelerle kesilmemeli. Uzun yıllar parti kapatma davalarından en fazla etkilenen kesimin şuanki siyasi iktidar olmasına rağmen Mustazaf-Der ile ilgili sağır sultanı oynamaları düşündürücüdür. Toplumda barış ve huzur istemesine rağmen yasal zeminlerde çalışan fakirlere, mazlumlara ve yetimlere sahip çıkan ve etkinliklerde milyonların toplanmasına rağmen kimseye en ufak bir zarar vermeyen bu derneğin kapatılması hatalı olmuştur" şeklinde konuştu. (Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir