• DOLAR 32.506
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2487.725
  • ...
Filistinli Alimler  Basın Açıklaması Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Lübnan\'daki Filistinli Âlimler Birliği Siyonist işgal ordusunun Mescidi Aksa\'yı işgal etmesinin 45. yıldönümünde Lübnan\'da basın açıklaması yaptı.

 

Filistin Enformasyon Merkezi\'nin haberine göre, basın açıklamasına birçok Lübnan ve Filistinli dernek, hareket, örgüt, sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katılırken, katılımcılar Kudüs\'ün kurtarılması için Arap ve İslam ülkeleriyle bütün ulusal ve İslamî kesimlerin kenetlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Toplantıda söz alan Filistin ve Kudüs\'e Daimi Destek Derneği Başkanı Şeyh Ahmed Derviş El-Kurdî, işgale karşı direnen Kudüs halkını selamladıklarını ve Kudüs\'ü özgürleştirmenin 45. yılının da geleceğini söyledi.

 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)\'ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke ise yaptığı açıklamada şöyle dedi: \"Direniş kutsal mekânları kurtarmak için stratejik tercihtir. Bütün grupların Kudüs\'ü öncelikli mesele haline getirmeleri gerekir. Arap ve İslam ülkelerinin Mescidi Aksa\'yı ve bütün Filistin\'i işgalden kurtarmak için ortak bir strateji ortaya koymaları gerekir.\"

 

Lübnan\'daki Cemaat-i İslami adına söz alan eski milletvekili Dr. Zuheyr El-Abidi de, özgürlük ve adalete inanan halkların dikkatini Kudüs\'e ve Kudüs\'ün karşı karşıya olduğu Yahudileştirme faaliyetlerine çekmek gerektiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir