• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
`Hz Fatma Bir Öğretmendir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Yeşilvadi Düğün Salonu`nda saat 14.00`te gerçekleşen ve bayanlara yönelik olan program, Sümeyra Bulut`un sunumuyla başladı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlikte küçük kızların okuduğu cevşen ile Hz Fatıma`yı meth eden ilahiler, manevi bir hava oluştururken salonda duygulu anların yaşanmasına da neden oldu.

Programda Hatice Dağılma ve Sebahat Apuhan, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.

"Yolunu Takip Edeceğimiz Azize Bir Öğretmendir"
Hz Fatıma`yı Allah ve Resülü ile yer ve gök halkının methettiğini ifade eden Dağılma, "Ama o ne bir melek ne de bir peygamber o da bizim gibi bir insan, bir kadın, bir eş ve bir annedir. O Hz Fatımatül Zehra yolunu takip edeceğimiz azize bir öğretmendir."dedi.

Hz Fatma`yı hayâ ve edepte, ilim ile takvada örnek aldıklarını ifade eden Dağılma, Hz Fatma`nın kendileri için bir "rehber" olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: " O cennet gençlerinin ve şehidlerin efendileri Hz Hasan ve Hz Hüseyin`in annesidir. O kerbela kahramanı Hz Zeyneb`i terbiye edendir. O Hz Peygamberin neslini dünyada devam ettiren nur yumağıdır. Rabbim bizleri Hz Fatıma`yı örnek alan onun gibi evlatlar yetiştiren kişiler eylesin ve cennette ona komşu olmayı bizlere nasip etsin."

Etkinlikte daha sonra bir konuşma yapan Sabahat Apuhan, Hz Muhammed`in(sav), kızı Hz Fatıma`ya çok değer verdiğini söyledi.

Hz Fatma ile Hz Ali`nin örnek hayatlarından kesitler aktaran Apuhan, "Hz. Fatıma, Hz. Ali ile evlendiğinde sadece 9 parça eşyası vardı. Hz. Fatıma`ya çeyiz olarak sadece evde ihtiyacı olabilecek eşyalar verilmişti." dedi.

Apuhan, Hz Fatma`nın hayatını ve örnek kişiliğini anlattığı konuşmasına şöyle devam etti: "Hz. Fatıma annemiz ayakları şişinceye kadar ibadet eder ve ibadetinden sonra saatlerce dua ederdi. Hz. Fatıma annemiz hayâ timsaliydi, ahlakından ve hayasından asla taviz vermezdi. Hz Fatıma annemiz, yüksek bir ahlaka sahipti. Onun dilinden hayırdan başka bir söz çıkmazdı. Kimseyi çekiştirmez ve kimsenin arkasından konuşmazdı. Kötülükten kaçar, iyiliğe eğimliydi. O Müslüman kadınlar için eşsiz bir modeldir. Hz Fatıma`nın yaşamı,kıyamet kadar Müslüman kadınlar için örnektir."

Hz Fatma`yı anma programı okunan şiirler ve gösterimi yapılan tiyatrodan sonra okunan dualar ile sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir