• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
Van Kedisi Civcivlere Annelik Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırıkkale’de bir akvaryumcuda bulunan Van kedisi, aynı işletmede bulunan civcivlere kendi yavrusuna bakar gibi muamele ediyor.

Bir kafeste yaşayan kedi ve civcivler, birbirlerinden hiç ayrılmıyor. Kedi civcivlerle oynarken, onların da kendisiyle oynamasına izin veriyor. Civcivler bazen oynarken kedinin canını acıtıyor. Bunun üzerine kedi patisiyle civcivleri yanından uzaklaştırıyor. Saatler süren oyunda her iki tarafta birbirinden memnun gözüküyor.

VATANDAŞLAR ŞAŞIRIYOR

Kedinin ve civcivlerin dostluğu işyerinden geçen vatandaşların ilgisini çekiyor. Kedinin civcivleri yemediğini gören vatandaşlar hayretler içinde kalıyor. Vatandaşlar saatlerce kedi ve civcivi izlemekten kendini alamıyor. Özellikle çocuklar, kedi ve civcivin dostluğunu pür dikkat izliyor.

Yaklaşık 7 ay önce kedi ve civcivin dostluğunu tesadüfle saptadığını açıklayan Sahil Akvaryum sahibi Ünal Akbulut, civciv ve kedinin dostluğunun hayret verici olduğunu söyledi.

Kedinin civcivlere kendi yavrusu gibi sahiplendiğini açıklayan Akbulut, “Bu durumu gören üniversite öğrencileri kısa metrajlı film bile çektiler. 7 ay süresince kedi bir tane bile civcivi telef etmedi.” dedi.

Kedinin civcivlere bir baba şefkati gibi davrandığını belirten vatandaş Fatih Durukal, “Her sabah civcivler ile kedinin dostluğunu seyrediyorum. İnsanlar bu kadar yan yana olsalar kavga çıkartılar. Fakat bunu kedi yapmıyor. Sadece canı acıdığı zaman civcivleri yanından uzaklaştırıyor.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir