• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Serhad FM Dinleyicileriyle Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da `Ümmetin Sesi` sloganıyla yayın yapan kentin sevilen Radyosu Serhad FM (103.0) düzenlediği bir programla dinleyicileriyle buluştu. Kur`an tilavetiyle başlayan etkinlikte kısa bir konuşma yapan Serhad FM Genel Yayın Müdürü Cemalettin Ucak, radyonun önemine değindi. Programa davetli olarak katılan Doğruhaber Gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş ise; dünyadaki en büyük mücadelenin seslerin mücadelesi olduğunu belirtti. Etkinliğe katılan sanatçılardan Mustafa, Özcan, Burhanettin, Hikmet ve Grup Rahmet, seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

 

"Bir Radyo Düşünün ki Ümmetin Sesi Olsun"
Levent Dalgın`ın açılış konuşmasından ardından sahneye çıkan Serhad FM genel yayın müdürü Cemalettin Ucak, 2011yılının mayıs ayında yayın hayatına başladıklarını hatırlatarak, "Bizler 2011 yılının Mayıs ayında Van`da yayın hayatımıza başladık. Bir radyo düşünün ki, size Allah (cc) adından bahsetsin yine bir radyo düşünün ki sizlere Resullah`tan (sav) bahsetsin ve yine bir radyo düşünün ki Ümmetin sesi olsun işte radyomuz Allah`ın izniyle böylesi güzel amaç ve hizmetleri olan bir radyodur. Ve inşallah kurulduğu günden itibaren halkımızı Hakka çağırmaktadır" şeklinde konuştu.

 

Daha sonra mikrofonu alan Doğruhaber Gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş ise, yeryüzünde hakkın sesi ile batılın sesi olmak üzere iki frekansın kapıştığını aktararak, "Seslerin en güzeli Bismillahirrahmanirrahimdir. ` İnsanlardan Allah`a çağıran, Salih amel işleyen ve ben Müslümanlardanım diyenden daha güzel sözlü kim olabilir.` buyuruyor Allah`u Teâlâ. Serhad FM de ve diğer FM`lerde Allah`ın izniyle bu görevi ifa etmek üzere bir omuz verdiler ve bir yükümlülük yüklendiler" dedi.

 

"Dünyadaki En Önemli Mücadele Seslerin Mücadelesidir"
Allah`u Teâlâ Mekke`deki kâfirlerin faaliyetlerini bize anlatırken buyuruyor ki. "Kâfirler dediler ki, dinlemeyin şu Kuran`ı, yaygarayı bastırın ancak bu şekilde galip gelebilirisiniz." diyen Göktaş Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte kâfirlerin sesi batılın sesi böyledir. Hakkın sesini bastırmak için Kuran`ın sesini bastırmak için bir gayret içindedirler. Ebu Cehil`den bu yana hatta ezelden beri küfrün görevi şamata çıkarmak, gürültü çıkarmak ve vahyin sesini kesmektir. Onun için dikkat edin ufukta hep frekanslar çarpışıyor. Sesler çarpışıyor. Yine Allah`u Teâlâ bu olayı bize başka bir şekilde anlatırken buyuruyor ki: "Allah istiyor ki Allahı`n kelimesi en yücelerde olsun. Allah`ın ayetleri en yüksek perdeden yükselsin." O zaman soruyorlar Resulullah`a Allah yolunda cihat eden kimdir" Allah`ın kelimesi en yücede olsun diye çarpışanlar var ya; işte onlar Allah yolunda cihad edenlerdir" buyuruyor.

 

Göktaş, "Dünyadaki en önemli mücadele seslerin mücadelesidir. Allah`ın kelamı sadece camilerde değil caddelerde sokaklarda, her yerde Allah`ın kelimesi üstün olsun diye mücadele ediyoruz" İfadelerini kullandı.

 

"Müslüman`ın Görevi Yeryüzünde İlayı Kelimetullahtır"
"Müslüman`ın görevi yeryüzünde ilayı kelimetullahtır. Allah`ın adının, Allah`ın kelimesinin en yükseğe çıkarılmasıdır" diyen Mehmet Göktaş şu çarpıcı tespitlerde bulundu: "Camilerde Allah`ın adı yükseliyor ama statlarda yükselmiyor. Caddelerde yükselmiyor. 20 milyon öğrenci sabahleyin toplandığında Allah`tan başkalarının adı yükseliyor. Onun için bizler Allah`a söz veriyoruz ki; Rabbimizin adını bu topraklarda en yukarılara çıkaracağız. Pırıl pırıl yavrularımızın gençlerimizin, ekranlarımızın, radyolarımızın, sayfalarımızın her yerini senin sesinle yükselteceğiz. 20 milyon öğrencimiz Rabbi Yesir duasıyla başlarsa o zaman görevimizi yerine getirmiş oluruz" dedi.

 

"Ey İman Edenler Allah`ın Adını Çokça Zikredin"
"Ey iman edenler Allah`ın adını çokça zikredin" Ayeti kerimesini hatırlatan, Göktaş, "Sakın bunu yanlış anlamayın. Evlerin köşesine çekilerek Allah`ın isimlerini saymak değildir bu. Kâinat duymalıdır, her yer Allah`ın adını duymalıdır. Peygamber efendimiz bir hadisinde "İnsanlar bir araya gelir de, Allah`ın adını anmadan ayrılırlarsa bir leşin etrafında toplanan köpekler gibidir" diyor. Bizler sadece yatağımıza girerken değil veya bir takım küçük yerlerde Rabbimizin adını anmak değil önemli olan, en önemli noktalarda Allah`ın adını anmalıyız. Bizim hedefimiz bu olmalıdır. Bir şirketin yönetim kurulu, bir Yargıtay, bir Danıştay, bir mahkeme Allah`ın adıyla değil de kimin adıyla başlamalıdır. Onun için bir radyoyu basit görmeyelim böyle başlayacağız. Dün o da yoktu. Dün evlerimizde başkaları vardı. Dün Allah düşmanlarının peygamber düşmanlarının sesi vardı. Ama yetmez Serhad FM yetmez Van`a. SERHAD FM den başka televizyonlarımız da olmalıdır. Filmlerimi, belgesellerimiz, her şeyimizin olmalıdır" açıklamasında bulundu.

 

"Allah`u Teâlâ Sesimizi En Ciddi Yerlerine Ulaştırsın"
Bir şehir ya da kasaba İslam orduları tarafından fethedildiği zaman namaz vakti olmadığı halde derhal yukarı bir yere çıkılıp ezan okunduğuna dikkat çeken Mehmet Göktaş Hoca, "Radyoyu basit görmeyin. Teknoloji istediği kadar ilerlesin, bugün büyük şehirlerde insanlarımız radyoya mahkûmdur. Radyo hiçbir zaman değerini kaybetmeyecektir. Bugün, İstanbul`da, Ankara`da, İzmir`de, büyükşehirlerde trafik öyle tıkanıyor ki, milyonlarca insan akşam saat 4`ten 8`e kadar otomobilin içinde hapis oluyor. Onun için radyolarımızı ulaştırmalıyız oralara. Bizi bilmelidirler. Bizim sesimizi duyduklarında oraya kilitlenmelidirler. Böylesine güzel olmalıyız. Radyo diğer aletlerle kıyaslandığında özellikle bayanlara çok çok daha hayırlıdır. Bayanlar da erkekler gibi iş yapar. Hem iş yapar hem de radyoyu dinler" dedi.

 

Göktaş Hoca, "Allah`u Teâlâ sesimizi en ciddi yerlerine ulaştırsın. Allahu Teala bizim sözümüzü bu ülkenin en değerli üniversitelerine en önemli bilimsel genel kurullara tez zamanda ulaştırsın. Seslerini futbol takımı uğruna feda eden zavallı kardeşlerimizin yardımına yetişmeyi Rabbim bizlere nasip ve müyesser eylesin" duasıyla sözlerini sonlandırdı.

 

Daha sonra konuk sanatçıların seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam eden etkinlikte, katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı. Program sunucu Levent Dalgın`ın yaptığı dua ve âmin sesleriyle son buldu. (Mahmut Aytekin, Murat Dalgın, Fırat Arslan, Haşim Tosun - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir