• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
İmam Abdullah Hasankeyf`te  Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hasankeyf`te türbesi bulunan İmam Abdullah`ı anma etkinliği düzenledi.

Hasankeyf ve çevre köylerde yaşayanların yüzyıllardan beri her yıl Haziran ayının ilk Cumasını İmam Abdullah`ı anma günü olarak kutluyor. Son yıllarda bu anma etkinliği unutulmaya yüz tutmuş olsa bile bunu tekrardan canlandırmak için, bu yılki anma ve etkinliği Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edildi.

Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Perşembe gününden beri farklı şekilde etkinlik yapıyor. Perşembe günü saat 16.30`da başlayan İmam Abdullah türbesinde anma etkinliğine kadınlar katılırken, Cuma günü erkekler anma etkinliği düzenledi. Cumartesi (bugün) ise saat 11.00-18.00 saatleri arasında Salhiye (taht lata reş) denilen yerde ailelerin katılımıyla yemekli etkinlik düzenlendi.

İmam Abdullah`ı anma etkinliğine Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvehab Kusen, Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Dilekçi ve vatandaşlar katıldı.

İmam Abdullah, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (S.A.V) amcasının oğlu olan Hz. Caferi Tayyar`ın oğludur. Hasankeyf Kalesi`ni 600 yıllık Bizans hâkimiyetinden almak için M.S 638 yılında düzenlenen akınlarda şehid düşen İmam Abdullah`ın Hasankeyf`teki kabrinde anma etkinliği düzenlendi.

(Yusuf Dursun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir