• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Açılışı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Merkezi Diyarbakır\'da bulunan Mustazaf Der\'in kapatılmasının ardından derneğin şubelerinin Batman merkezli Mustazaflar Cemiyeti\'ne katılacağı daha önce açıklanmıştı. Kapatılan Mustazaf Der\'in Bingöl şubesi bugün saat 15.00 de Bingöllülerin yoğun katılımıyla düzenlenen güzel bir programla Batman merkezli Mustazaflar Cemiyeti\'ne fiilen katıldı.

Batman merkezli Mustazaflar Cemiyeti\'ne şube olan Bingöl Mustazaflar şubesinin açılışı bulunduğu binanın girişinde gelen misafirlerle birlikte besmele ve dualar eşliğinde yapıldı. Daha sonra dernek binasına geçildi. Gelen misafirleri tek tek karşılayan dernek yetkili ve gönülleri davetlilere ikramda bulunarak ilgi ve alakalarını eksik etmediler.

Dernek sohbet salonunda kısa bir selamlama konuşmasını yapan Bingöl Peygamber Sevdalıları dönem sözcüsü Hamdullah Tasalı, \"Okuduğu asr süresiyle bu okuduklarım bir topluluktan bir cemaatten ve bir cemiyetten bahsediyor. İnşallah gayemiz amacımız Rabbimizin bu vaad ettiği bu mutlu cemiyetten, cemaatten oluruz.\" dedi.

Konuyla ilgili olarak ilke haber ajansı muhabirine açıklamada bulunan Şube Başkanı Orhan Açıkbaş, \"Mustazaf Der Bingöl Şubesinde yaptığımız ve Bingöl halkının teveccühüne mazhar olan hayırlı faaliyetlerimize kaldığımız yerden şimdilik Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi olarak devam edeceğiz. Mustazaflarla Dayanışma Derneği çatısı altında yürüttüğümüz tüm insani ve İslami faaliyetlerimize ödün vermeden devam edeceğiz.\" dedi.

Mustazaflar Cemiyeti\'nin tüm Müslümanlara hasetten Bingöllülere hayırlı olması temennisinde bulunan Açıkbaş, derneğin amaçlarını şöyle sıralandı:

İnsan haklarını, her türlü zulme ve haksızlığa karşı korumak,

En büyük düşmanımız olan; cehalet, fakirlik ve ihtilaflar ile sanat, marifet ve ittihat silahı ile mücadele etmek,

Mağdur ve mazlumlarla dayanışma amacıyla her türlü maddi, manevi ve hukuki yardımda bulunmak,

Halkımızın eğitim, ekonomik, sosyal, kültürel, ahlaki, insani, İslami hak ve değerlerini talep etmek, savunmak,

İfade ve örgütlenme özgürlüğünü savunmak,

Irk, din, dil, renk, cinsiyet ve siyasi görüşüne bakılmaksızın her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek,

Her koşulda ve her yerde savaşa karşı durmak ve barışı savunmak,


Geleceğimiz olan gençlerimizi ve çocuklarımızı zararlı ve kötü alışkanlıklardan korumak, maddi ve manevi gelişmelerine katkıda bulunmak

Esnaflarımız ile dayanışma içinde bulunarak, ilimizde ticari faaliyetlerin canlandırılması için işbirliği yapmak,

İlimizin, ekonomik, eğitim, sosyal, kültürel, ahlaki, insani, tüm sorunları ile yakından ilgilenerek çözümler üretmek.\"

Açıkbaş son olarak, Mustazaflar Cemiyeti Bingöl şubesinin açılış programına katılan tüm Bingöllüleri tebrik ederek yapacakları hayırlı faaliyetlere destek olmalarını istedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir