• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Biyonik Kulak Ameliyatı Geçiren Minikler Artık Hayatı Duyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Hastanesi KBB kliniğinde son bir buçuk yıl içerisinde 55 çocuk biyonik kulak ameliyatı geçirdi. Yapılan ameliyat sonrası çocukların duyma duyu organları işlevli hale getirildi. Ameliyat sonrası çocuklar özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim almaya başladı.

 

Dicle Üniversitesinde ameliyat olan 30 çocuk ve aileleri Dicle Üniversitesi Havuz Başı Salonunda bir araya getirildi. Etkinlikte ameliyatları gerçekleştiren öğretim görevlilerine teşekkürde bulunan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, \"Bizler için çok güzel ve özel bir gündür. Daha önce konuşamayan çocuklarımızın şuan her birinin duygularını ifade etmesi çok anlamlı… 55 Çocuğumuzun konuşuyor, işitiyor olması bizi çokça memnun etti. Bu hayırlı bir hizmettir. İnşallah Diyarbakır\'ımız bir sağlık merkezi haline gelecektir\" ifadelerini kullandı.

 

Özel bir Rehabilitasyon Merkezi\'nin organize ettiği etkinliğe; Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait, birçok öğretim görevlisi, ameliyat olan çocuk ve aileleri katıldı. (Ayetullah Turgut/Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir