• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
MAZLUMDER: Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi


PKK/BDP yandaşlarının Hakkari Yüksekova`da Mustazaf-Der şubesine saldırması sonrası Dernek Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın şehid edilmesi, Türkiye genelinde büyük infial ve tepkilere neden olurken, birçok sivil toplum kuruluşu yayınladıkları kınama mesajlarıyla olayı lanetlediler. MAZLUMDER İstanbul Şubesi de yayınladığı mesajda Mustazaf-Der’e yönelik çirkin saldırıyı kınadı, şehide Allah’tan rahmet diledi.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nin yayınladığı kınama mesajının tam metni:

MUSTAZAF-DER`E YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde Mustazaf-Der Yüksekova Şubesine, PKK sempatizanı olduğu sanılan bir grup içerisinden yapılan saldırı sonucu, ateşli silahla ağır yaralanan Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcı Ubeydullah Durna, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Daha önce de değişik illerde Mustazaf-Der ve ona yakın derneklere bazı saldırılar yapılmış ve bazı yaralanma vakaları yaşanmıştı.

Hak eksenli çalışmalar yürüten bir derneğe ve yöneticilerine yönelik bu çirkin ve karanlık saldırıyı kınıyor, bölge halkını çekilmek istendikleri yöne gitmemek konusunda sağduyuya davet ediyoruz. Seçim öncesi toplumsal çatışmadan nemalanmak arzusunda olan çevrelere söz konusu şiddet çemberinin tekrar kendilerini kuşatacağını hatırlatmak istiyoruz. Bu kapsamda hiçbir kurumun hak arayışı yöntemi olarak kendisini desteklemeyen sivil kişi ve kurumlara yönelik şiddet eylemleri, baskı ve sindirme politikalarını meşru ve barışa hizmet eder görmemekteyiz.

Özellikle seçim arifesinde bölgede bu şekilde çatışmaların tezgâhlandığını ve bu tür olayların yaşanacağını bilmesi gereken içişleri bakanlığı yetkililerinin olaya müdahil olmadığı haberleri nedeniyle birinci derecede sorumluluğu bulunmaktadır.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi olarak, bütün tarafları sorumlu davranmaya davet ediyor, Ubeydullah Durna`ya yapılan hain saldırıyı kınıyoruz. Merhuma, Allah`tan Rahmet, yakınlarına ve Mustazaf-Der camiasına başsağlığı diliyoruz.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir