• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
`İmam Hatiple İlgili iftira Haberler Kasıtlı Yapılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - "En Pahalı Karne Bu Lisede: 50 TL" başlıklı haberde geçen `karne ve diploma parası alınıyor cemaate aktarılıyor`, `cemaatle namaz kılmayan öğrencilere yemek verilmiyor` iddialarını Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Rıfat Yıldız ve okul öğrencileriyle görüştük.

Konuyla ilgili okul öğrencileriyle yaptığımız görüşmede bunların kesinlikle yalan olduğunu dile getiren Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Serhat B. , Abdurrahim İ, Süleyman B okullarının bazı kesimler tarafından bilinçli bir şekilde yıpratılmaya çalışıldığını söylediler. Okullarından ve idareden son derece memnun olduklarını söyleyen öğrenciler, "Bu iddialar yalan, böyle şeylerin olmadığını böyle haber yapanlar da biliyor. Bizim okulumuza iftira atılıyor, biz bütün öğrenciler okulumuzdan memnunuz kimsenin bizim okulumuzla uğraşmasını istemiyoruz." diyerek yapılan haberlerin iftira olduğunu ifade ettiler.

Bu Tip Haberler Kasıtlı Yapılıyor
Okul öğrencilerden Hüseyin B ve arkadaşı bu haberi yapanların çok çirkin bir yalan habere imza attıklarını böyle haberlerin kendilerini çok üzdüğünü söylediler.

Yine Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi`nden bu yıl mezun olan öğrencilerden Harun B ve İsmail Ç ise haberle ilgili yaptıkları açıklamada, "Dört yıldır bu okuldayız, şimdiye kadar öğrencilerden bizden karne parası diploma parası aldıkları ne gördük ne duyduk. İddia edenler gelsin ispat etsinler, bizim okulumuzda cemaat diye bir şey yok. Bizim içimizde namaz kılmayan birçok arkadaşımız var, kimse burada iddia edildiği gibi ayrımcılık yapmıyor. Aksine bizim okul fakir öğrencilere sahip çıkıyor. Öğrencilerden hiçbir şekilde para talep edilmediğini hata maddi durumu düşük olan öğrencilere yemek verildiğini biz okul öğrencileri olarak biliyoruz. Bu haberde geçen iddialar kesinlikle yalan, okulumuza yönelik bir karamadan ibaret."


Öğrenci Harun B, bu haberleri yapanların dindar bir neslin yetişmesini istemediğini, genç dindarları tehlike olarak gördüklerini dile getirdi. Öğrencilerden İsmail Ç ise okullarının başarısını hazmedemeyenlerin kendilerine bu haksızlığı yaptığını, bu başarının birilerin zoruna gittiğini o yüzden okullarına iftira atıldığını söyledi.

Okul Müdürü: Yıldız "İddialar Kesinlik Yalan"
Söz konusu iddialar üzerine görüşlerine başvurduğumuz Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi Müdürü Rıfat Yıldız, okullarında öğrencilerden harç parası alınmadığını belirterek, böyle bir durumun olmadığını kesin bir dille yalanladı. Okul Müdürü Rıfat Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iddialar çok vicdansızca, yalan haber yapılmıştır. Benim bizzat oğlum bu okulda, notu düşük olmasına rağmen hiçbir zaman bir öğretmen arkadaşımdan notunun yükseltmesi için ricada bulunmadım. Haberde geçen alınan paraların bir cemaat aktarıldığı yönündeki iddialar kesinlikle iftira. Bizim hiçbir cemaate para yardımı yapmadığımızı herkes çok iyi bilir. Bu iddianın yalan tespit etsinler derhal görevimden istifa edeceğim."
(Hasan Gündüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir