• DOLAR 32.504
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2486.831
  • ...
Karma Eğitim İnadından Vazgeçilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya merkez Meramda Kayalı Parkta yapılan basın açıklamasını Konya İnanç Özgürlükleri Platform sözcüsü Kerim Gövez okudu.
 
Kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasının okulun bitmesiyle sona erdiğini tarihin karanlık sayfalarındaki yerini aldığını ifade eden Kerim Gövez, "Mazlumların ahı zulme uğramışların Feryad-ı Figanları üzerine kurulu zulüm eksenli bir eğitim öğretim anlayışı sona erdi. Kesintili 12 yıllık zorunlu eğitim ise kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitimin üzerine bina edildi" seklinde konuştu.
 
Gönüllere Şifa Veren Bir Gelişme Değildir
4+4+4 sisteminin güzel yerlerine değinerek eksik olduğunu belirten Gövez; "İmam hatiplerin orta kısımlarının açılması, seçmeli siyer ve Kuran-ı Kerim derslerinin konulması güzel gelişmeler olmakla beraber gönüllere şifa veren bir gelişme değildir. Beklentileri karşılamaktan çok uzaktır. Kısaca dağ fare doğurmuş onu da aslan diye sunmaya kalkışmaktadır"açıklamalarında bulundu.
 
Başörtüsü Allahın Emridir
Başörtüsü sorununa da değinen Gövez; "Kızlarımız Allah`a mı, Allah`ın emirleri hiçe sayılarak üretilmiş, Allah`tan gelen hiçbir bilgiye dayanamayan bu baskıcı uygulamaları yapanlara mı itaat edecekler. Hangi gerekçe hangi konjonktürel şart bu zulmü haklı gösterebilir. `yoksa Allah`tan izin mi aldınız` nasıl oluyor da Allah`ın ahkamına kendi görüşlerinizle sınırlar getirebiliyorsunuz" diye konuştu.
 
Körün Dahi Görebileceği Gerçekleri Görmüyorlar
Karma eğitim sistemini zararlarını görmemezlikten gelindiğini belirten Gövez, "Karma eğitim ucubesini çözmeden, okullarda cinsiyet farkını gözetmeden sağlıklı bir eğitim verebileceğinizi mi zannediyorsunuz. İnsan fıtratına aykırı, yaratılışın gereklerine muhalif olan bu baskıcı rejim uygulamasından hala vazgeçmeyecek misiniz? Toplum bu uygulamanın zararlarını görüp bundan muzdarip olduğu halde hangi gerekçelerle bu uygulamayı yapmakta ısrarcısınız. Size ne oluyor da körün dahi görebileceği bu gerçeği göremiyorsunuz. Bilmez misiniz ki gerçekleri gördüğü halde onun gereklerini yerine getirmeyenler gerçeği göremeyenler kadar suçludurlar" dedi.
(M. Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir