• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
BATSO `Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Vekili M.Salih Yıldız, Yüksekova`da yaşanan ve Mustazaf Der Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili ajansımıza açıklamada bulundu.

 

Son gelişmeleri bölgenin derin bir çatışma ortamına çekilme gayreti olarak gördüğünü belirten Yıldız, "Hem ülkede hem bölgede son birkaç senedir iyi yönde gelişen olayların bazı kişilerin hesabına gelmediğini ve tekrar bölgeyi eski kaos ortamına çekmeye çalıştıklarını düşünüyorum." dedi


Yaşananlar Ülkenin Çok Rahat Çatışma Ortamına Çekilebilecek Bir Durum Oluşturuyor


Sadece Yüksekova`daki olayın değil, aynı zamanda Başbakanın konvoyuna yapılan saldırı gibi olayların ülkeyi çok rahat çatışma ortamına çekilebilecek bir durum oluşturduğunu dile getiren Yıldız, "Yüksekova`da cenazeden sonra taziyeye giden araçların taşlanması ve oradaki insanların tahrik edilmesini bu olayların devamı olarak görüyoruz. Tabi bu olayları kınıyoruz. Kim yapmış olursa olsun, hangi kesim yapmış olursa olsun bunu şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu olayın tarafı olan kesimlerin en azından buna yönelik çok şiddetli kınamalar yapmalarını beklediklerini ifade eden Yıldız, "Bu faillerin bulunması, mutlaka ortaya çıkarılmasını ve bunu toplumla paylaşılmasını bekliyoruz. Seçimden sonra bölgede iyi şeyler olacağına ümit ediyorum. Ama eğer bu olaylar böyle gelişirse, bölge yeni bir çatışma ortamına girerse iyi şeyler olacağına yönelik ümidimizi de kaybetmiş oluruz. Bu olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

M.Salih Özcan-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir