• DOLAR 32.591
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2497.251
  • ...
Polise Tepki Gösteren Otobüs Şoförleri Yol Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Edinilen bilgilere göre, Merkez Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi\'nde görev yapan trafik polisi, bu sabah Dağkapı yönünden gelip yolcu almak için durağa yanaşan 21 HE 0062 plakalı özel halk otobüsünün yanına gitti. Otobüs şoförü Sadık Bora\'nın trafik kurallarını çiğnediğini ileri süren trafik polisi, şoförün ruhsatını istedi.

 

Kendilerine haksız yere ceza kesildiğini söyleyerek ruhsatını vermek istemeyen Bora, trafik polisi tarafından aracından indirildi. Bora\'nın direnmesi üzerine havaya ateş açan trafik polisi, biber gazı da kullanarak Bora\'yı yere yatırdı.

 

Araya girerek ortamı yatıştırmaya çalışan çevredekilere de kızan trafik polisi, biber gazı kullanarak halkı dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine olay yerinde toplanan bir grup, polisin tavrına tepki gösterdi. Olayın büyümesi üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, halkı sakinleştirdikten sonra Sadık Bora\'yı gözaltına aldı.

 

Arkadaşlarının gözaltına alındığını duyan halk otobüsü şoförleri, kısa sürede olayın yaşandığı Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi\'ne gelerek yolu trafiğe kapattı. Emniyet yetkilileriyle konuşan şoförler, arkadaşlarını serbest bırakılacağı ve kesilen cezaların iptal edileceği sözünü aldıktan sonra eylemlerine son verdi.

 

Eylemin sona ermesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir