• DOLAR 32.537
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.23
  • ...
SON DAKİKA
Hamas Liderlerinden Fethi Abdulaziz Amr Vefat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Filistin\'deki Müslüman Kardeşler Cemaati\'yle İslamî Direniş Hareketi (Hamas)\'ın kurucuları arasında yer alan ve hareketin El-Halil şehrindeki önemli liderlerinden olan Şeyh Fethi Abdulaziz Amr (63) dün akşam Dura şehrinde geçirdiği kalp krizi soncu Hakk\'ın rahmetine kavuştu.

Hamas lideri Amr\'ın yakın akrabaları ve Dura\'daki hastane kaynakları, Dura\'daki evi önünde yere yığılan Şeyh\'in El-Halil\'e getirildiğini ancak daha yolda iken hayata gözlerini yumduğunu belirtti.

Şeyh Fethi Abdulaziz Amr, bölgedeki önemli İslami liderlerdendi. Aşiretler arasında önemli bir konumu da vardı. Filistin\'de kurulan Müslüman Kardeşler Cemaati\'nin ilk kurucuları arasında yer alıyordu. Siyonist işgal yönetiminin 1992 yılında Merc Ez-Zuhur\'a sürgün ettiği Filistinli liderler arasındaydı. El-Halil\'deki Evkaf Müdürlüğü\'nde çalışan Şeyh Amr, daha sonra Dura\'daki Evkaf\'a bağlı kütüphaneler bölümüne başkan olarak atanmıştı. Şeyh Amr, defalarca hem işgal askerleri hem de Abbas güçleri tarafından tutuklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir