• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Bunların Derdi İslam`ı Yok Etmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - Mustazaf - Der Yüksekova Şubesini yakma girişimi esnasında silahla açılan ateş sonucu Dernek Başkan Yardımcısı Übeydullah Durna`nın şehid edilmesiyle ilçede başlayan gerginlik asıl maksadı sergileyerek tırmanıyor.

Dinimiz Zerdüştlük Peygamberimiz Apo
Dün geç saatlerde polisin de müdahaleden çekilip meydanı tamamen boş bırakması sonrası tüp patlatılarak yakılan dernek binası ve altında bulunan İslami kitapevinin de içinde bulunduğu işyerleri yakılırken "Dinimiz Zerdüştlük, Peygamberimiz Apo" sloganı atan göstericilerin asıl kinin İslam`a olduğu ortaya çıktı.

İslam`a Duyulan Kini ve Nefreti Ortaya Koyuyor
Polisin müdahale etmediği olaylarda dernek binası altında bulunan işyerlerinin neredeyse tamamı talan edildikten sonra yakılması derin kaygı oluşturdu. Özellikle pasaj içerisinde bulunan İslami kitapevinde bulunan Kur`an-ı Kerimlerin sokağa çıkarılarak yakılması ve tekmelenmesi, İslam`a duyulan kini ve nefreti ortaya koydu.

Bölgeden alınan son bilgilere göre Batman`dan taziye için Yüksekova`ya gelen bir şahsın aracı yakıldı. Köye taziye için gelmek isteyenler tehdit edilirken, engellemeler ise devam ediyor. Dışarıdan konvoy halinde gelecek olan ve gelenler ziyaretçilerin sürekli tehdit edildiği, insanların taziyeye gelmemesi için hayatını kaybeden Ubeydullah Durna`nın babası adına bazı şahısların `taziye kabul etmiyoruz` diye propaganda yaptığı öğrenildi.


PKK yandaşlarının sürekli jandarmayı arayarak neden gelip taziyeye gelen insanları tutuklamıyorsunuz, diye sürekli ihbar telefonları açıldığı belirtildi. Yapılan tüm tehditlere rağmen bölge halkının, taziyede bulunmaktan geri durmadığı bildirildi.

Fikret Özkan - İLKHA
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir