• DOLAR 32.468
  • EURO 34.551
  • ALTIN 2474.68
  • ...
`Hem Dünyada Hem Ahirette İzzet İslam`dadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Hira- Der, (Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği) Genel Merkezinde düzenlediği seminerde konuşan Molla Abdulbari Çelik, İslam`a sahip çıkılması konusunda tavsiyelerde bulunarak, izzetin ancak İslam`da olduğuna dikkat çekti.

Çelik Hoca, "Kendi kendimize soralım. Nereye gidiyoruz, nereden geldik. İzzet hem dünyada hem de ahirette İslam`dadır. Tarih boyunca kim İslam`a sarılmışsa, izzeti bulmuş, kimde İslam`dan uzaklaşmışsa zelil olmuştur. Bu topraklarda küfür ve şirk misafirdir. Yeter ki İslam`a sahip çıkalım. Onun için çokça çalışmalıyız. Tembellikten uzaklaşmalıyız. Böyle olduğunda Allah nasıl ki Sahabelere yeryüzünün hâkimiyetini Ahirette de Cennetini verdiyse bizlere de aynısını verecektir" şeklinde konuştu.

Allah yolundaki mücadele hem mal hem de canla olması gerektiğine işaret eden Çelik, "İlk vazifemiz İslam ve Kur`an olmalıdır. Allah`ın güç ve kuvvetinin karşısında durabilecek hiçbir güç yoktur. Kim Allah`ın yolunda yürür de emirlerini yerine getirirse o izzet ve şeref sahibi olacaktır. Allah onu yeryüzünde hakim kılacaktır, inşallah" dedi.
(Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir