• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Demirel`den Tarihi İtiraflar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtülü Arabistan`a Gitsin

Bana `Başörtülüler ne yapsın?` diye sordular. Ben de `Anayasa Mahkemesi, Danıştay kararları var. Kanun çıkarın. Okumak isteyenler, başörtüsünün serbest olduğu yere gitsin` dedim. Ertesi gün gazeteler `Demirel: Başörtülüler Arabistan`a gitsin` diye manşet attı.

Raporlar Geldi

Önüme gelen raporlar vardı. Hep solcuların adam öldürdüğü yazıyordu. Sağcılar için bu ifade yoktu. Ertesi gün "Demirel: sağcılar adam öldürtüyor dedirtemezsiniz" şeklinde manşet atıldı.

Baraj Açılışı Yerine Zincirbozan`a

12 Eylül sabahı, Siverek`te bir baraj açılışına gidecektik. Ancak Zincirbozan`a gittik.

35. Madde Kaldırılmalı

Devletin güvenliği askere emanet. Ama asker buradan kendine, koruma-kollama görevi çıkarıyor. 35. Madde hukuktan çıkarılmalı.

Rejime Sahip Çıkmak

İhtilallerin gerekçesi hep, ülke iyi yönetilmiyor, devlet elden gidiyor, vatan bölünüyor şeklinde olmuştur. Rejimi yıkarak rejime sahip çıkamazsanız. Siyasetin mahkemesi halktır. Siyasette efelik yapmak olmaz.

En Güçlü An

İktidarın en güçlü olduğu an seçildiği gündür. Siyasette nasıl gelirsen öyle gidersin. İnönü`nün bütçesini onaylamayarak düşürdük. Daha sonra 41`ler de bizim bütçemizi onaylamadı ve düşürdüler.

3 İdama Misilleme mi?

(Menderes ve iki arkadaşı idam edildi, sonra Deniz Gezmiş ve 2 arkadaşı idam edildi, bu karşılık mıydı?): Üç çocuğun asılması talihsizliktir. Menderes`in idam edilmesiyle bağlantısı yok.

Şapkamı Alıp Gittim

12 Mart`ta kendimi koruyamadım ki başkalarını koruyabileyim. Parlamento açık kalsın diye şapkamı alıp gittim.

Erbakan ve Çiller

Erbakan geldi `istifa ediyorum` dedi. `Tehdit mi var` diye sordum. `Yok` dedi. Çiller, yeterli imzayı getirdi bana verdi. Daha sonra imza atanlar bana gelip `hatır için imzaladık,destek vermiyoruz` dediler. Zaten Erbakan-Çiller`in gücü olsaydı kurulan hükümet güvenoyu alamazdı.

Derin Devlet

Derin Devlet vardır, o da askerdir.

* Demirel Ergenekon yargılamaları ve Silivri konusunda AK Partililerin Ergenekon sanıklarıyla ilgili `suç işlediler` ifadesi üzerine "Muhakemeye değil muameleye itiraz ediyorum" dedi.

TAKVİM

Bu haberler de ilginizi çekebilir