• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van\'da yayınlanan bazı gazetelerin manşetlerine yansıyan haberler şu şekilde:

Van Olay Gazetesi: İsyan
Dün şafak operasyonuyla KCK operasyonları kapsamında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve BDP il başkanı Cüneyt Caniş ile beraber toplamda 14 kişi gözaltına alındı. Hükümetin KCK operasyonları herkesçe malum. Kesintiye uğramadan ve bu konuda kendilerine yöneltilen hiçbir eleştiriye aldırmaksızın kesintisiz devam ediyor ve bundan sonra da devam edeceğe de benziyor.

\"Van\'ın Nüfusu 74 Milyonmuş!\"
Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, İstanbul\'da misafir edilen depremzedeler için düzenlenen veda konserinde, 644 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası Van\'a gösterilen duyarlılık için teşekkür ederek, \"Deprem, bize birkaç şey öğretti\" dedi.

Haydi Kızlar Okula Dediniz Geldim Peki Samimiyetiniz...
2011-2012 öğretim yılının bitmesine günler kala yurt genelinde öğrenciler karne sevincini yaşamaya hazırlanırken, başörtülü olarak okuyan 7. sınıf öğrencisi Şura`nın payına ise dördüncü bir sürgün kararı düştü.

Van Postası: Milli Eğitim Bakanı Dinçer Van\'da
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, \'\'Çocuklarınız eğer karnelerinde zayıf getirmişlerse biliniz ki bu zayıf çocuklarınızın zayıfı, zayıflığı değil. Varsa bir zayıflık bu eğitim camiasının ve ailelerindir\'\' dedi.

Van\'da Elektrik Kullanımı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van\'da meydana gelen deprem sonrasında 6 ay boyunca okuma yapılamadığını, \'\'bedelsiz olacağı\'\' zannı ile elektrik kullanımının arttığını ve bunun sonucunda yüklü faturalar ortaya çıktığını belirterek, abonelerin başvurması halinde faturalarında ödeme durumlarına göre 8 aya kadar taksitlendirme kolaylığı sağlandığını bildirdi.

Van Gölü Ekspres: MEB, Eğitim Sorunlarını Van\'dan Cevaplayacak Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, \'\'Milli Eğitim Bakanımızın desteğiyle, 100 çağrı merkezi çalışanımız ve 20 kişilik destek ekibimizle burada 120 kişiye istihdam sağlıyoruz\'\' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer\'den Öğretmenlere Atama Müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ağustos ayında atanmak üzere 40 bin öğretmen alınacağını bildirdi.

Bölge Gazetesi: Van\'ı Çöp Götürüyor, Protestolar Devam Ediyor
Van\'da KCK\'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Belediye Başkanı Bekir Kaya\'nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla önceki gün başlatılan oturma eylemi dün de devam etti. Çöplerin temizlenmediği şehir merkezinde ara sokaklardaki esnaf da kepenk açmadı.

Gazete Van: Van\'da Bebek Arabası Tedirginlik Yarattı!
Van\'da bir inşaatın kenarına unutulan bebek arabası polisi alarma geçirdi.

Van Sesi: Su Sorunu Çözülüyor
Van il merkezi, Gevaş ve Edremit ilçe merkezleri, Bostaniçi, Çiçekli beldeleri ve 14 köyün 2045 yılına kadar olan içme-kullanma suyu ihtiyacı giderilecek.

Van Havadis: Van\'da Karne Coşkusu
81 ilde verilen karneler, kimi öğrencileri sevince boğarken, kimileri ise umdukları karnenin gelmemesi sonucu göz yaşlarına hakim olamadılar.

Şehrivan: Çalışanlar İş Bıraktı Şehir Çöplüğe Döndü
Van\'da KCK\'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Belediye Başkanı Bekir Kaya\'nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla dün başlatılan oturma eylemi bugün de devam etti.


Habervan: Van\'da Gözaltına Alınan Başkanlar Adliyede.!
Van\'da gözaltına alınan 14 belediye, parti il ve ilçe başkanlarından sorgusu tamamlanan ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya\'nın da bulunduğu 4 belediye başkanı ile BDP Van eski ve yeni il Başkanı bugün adliye çıkarıldı.

Merkür Haber: İran Sınırındaki Köyler Parke Taşı İle Döşeniyor
Van\'ın İran sınırındaki Osmanlı köyünden sonra örnek köy kapsamında Soğuksu köyüne de parke taşı döşenmeye başlandı. Köyler, parke taşı sayesinde tozdan, çamurdan kurtuluyor.

Van\'da Sular Kesik, Çöpler Toplanmıyor
Van\'da 2 gündür sular kesik olması ve çöplerin toplanmaması vatandaşların tepkisini çekti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir