• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Yaz Kur`an Kursları 18 Haziran`da Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yaz Kur`an Kursları ile ilgili hazırlıklar bitme aşamasına gelirken, Bingöl İl Müftülüğü 18 Haziran -17 Ağustos tarihleri arasında iki ay sürecek kurslarla ilgili seminerleri tamamlandı.


Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, din görevlilerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da özveri ile çalışacaklarından emin olduğunu söyleyerek, tüm din görevlilerine yapacakları çalışmalardan ötürü şimdiden teşekkür etti.

Tüm Türkiye`de olduğu gibi Bingöl`de de yaz kuran kursları 11 Haziran Pazartesi günü start alacak. 11 Haziran tarihinden itibaren kayıtlar yapılmaya başlanacak, 18 Haziran tarihinden itibaren ise eğitim verilmeye başlanacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Müftü Can, "Yaz Kur`an kurslarında okumak isteyen küçük çocuklar için velisinin muvafakatine bağlı olarak kursa müracaatlar Başkanlığın düzenlediği form dilekçe ile kabul edilecek. Ayrıca dilekçenin doldurulmasında beyan esas olup müracaat eden vatandaşlardan herhangi bir belge talep edilmeyecektir" dedi.

Toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığı`nın, din eğitimi faaliyetlerini öncelikle camilerde ve Kur`an Kursları`nda yürütmeye çalıştığını ifade eden Müftü Can: "Söz konusu kurslarda; günde üç saat eğitim-öğretim yapılır. Bu sürenin iki saati Kur`an-ı Kerim ve meali, bir saati de itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersi için ayrılır" diye konuştu.

18 Haziran Pazartesi günü başlayacak Yaz Kuran Kursları, 3 dönem halinde 9 hafta sürecek ve 17 Ağustos Cuma günü sona erecek.

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir