• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Müslümanlardan New York Polisine Dava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de yaşayan Müslüman asıllı Amerikan vatandaşlarının medeni haklarını koruyan ``Müslüman Avukatlar`` grubu, New York Emniyet Müdürlüğü`nü, Müslüman cemaatlere mensup kişilerin hayatlarını, aralarına gizli ajanlar da sokarak yıllardır takip altında tutmakla suçladı.

Dava, 11 Eylül 2001 saldırılarından bu yana New York Emniyet Müdürlüğü`ne doğrudan açılan ilk dava olması nedeniyle önemli görülüyor.

Geçen yıl Ağustos ayında Amerikan basınında, New York polisinin, CIA ile iş birliği yaparak kılık değiştirip kentteki Müslüman cemaatlerin arasına sızdığı, özellikle camilerde ve okullarda Müslüman kişi ve gruplarla ilgili istihbarat edindikleri yönünde haberler çıkmıştı.

Haberler üzerine, New York ve New Jersey`deki Müslümanlar, New York polisini ve özellikle New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly`i kendilerine karşı ayrımcılık yapmak ve takip altında tutmakla suçlayarak pek çok protesto gösteri düzenlemişti.

Raymond Kely`yi koruduğu gerekçesiyle zaman zaman New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg`i de hedef alan Müslüman liderler, geçen Aralık ayında Bloomberg`in ev sahipliği yaptığı geleneksel yıl sonu kahvaltılı toplantıyı, polisin Müslümanlara kötü davrandığı gerekçesiyle boykot etmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir