• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Hillary Clinton İstanbul`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Terörle Mücadele Küresel Forumu`nun en üst karar organı olan Koordinasyon Komitesi`nin 2. toplantısına katılmak üzere İstanbul`a geldi.

Özel uçakla saat 19.15`te İstanbul`a gelen Clinton`u, Atatürk Havalimanı`nda ABD`nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, İstanbul Başkonsolosu Scott Kilner, Türkiye`nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve öteki ilgililer karşıladı.

ÇATIŞMALAR KAYGI VERİCİ

Clinton, Güney Kafkasya ziyaretinin son durağı Azerbaycan`dan ayrılmadan önce Haydar Aliyev Havaalanı`nda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Clinton, görüşmelerde Yukarı Karabağ sorununa da değinildiğini ve son günlerde Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmadan üzüntü duyduğunu ifade ederek, sorunun bir an önce barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini ve ABD`nin de bu konuda elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Clinton, 18 Haziran`da Paris`te Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ve AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının yapacakları görüşmede, ABD`nin yeni çözüm yolları önereceğini açıkladı.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir