• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Demirtaş`tan Mustazaf-Der Saldırısına Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da bulunan İslami kurumlar tarafından oluşturulan heyet Yüksekova’da yaşanan olaylar üzerine kaygılarını iletmek üzere BDP’yi ziyaret etti.

Hakkâri`nin Yüksekova (Gever) ilçesinde dün yapılan protesto gösterileri sırasında Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın, protestocu kitle arasından açılan ateş sonucu Şehid olması nedeniyle Diyarbakır`da bu gelişmeyi müzakere etmek için bir araya gelen İslami STK temsilcileri adına bir heyet BDP Diyarbakır il Başkanlığına ziyarette bulundu.

Heyette; Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz, Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, İnsani Yardım Derneği Başkanı Recep İdikut, Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Aziz Aslan ve Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Bozkurt yer aldı.

BDP İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette BDP adına eski genel başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Altan Tan hazır bulundu.

ÖLÜM ADETA GELİYORUM DEDİ

Heyet adına söz alan Özgür-Der Diyarbakır Şube başkanı Serdar Bülent Yılmaz, geçmişte bölgede yaşanan acı hadiselerden Kürdistan`daki her kesimin zarar gördüğünü, bundan sadece derin güçlerin karlı çıktığını anımsatarak bu kirli geçmişe geri dönülmemesi konusunda hassas olunmasını istedi. Yılmaz, toplumsal olaylarda işyerlerine ve sivil tolum örgütlerine yönelik saldırıların rutin bir hal almaya başladığını belirterek bunun artık tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade etti. Bu güne dek sadece Mustazaf-Der ve ona yakın derneklere yönelik 50 saldırının gerçekleştiğini belirten Yılmaz, Yüksekova`daki şubeye ise daha önce de 2 saldırının olduğunu ve bu sonuncu saldırıda can kaybının yaşandığını, bu yönüyle bu ölümlü hadisenin adeta geliyorum dediğini ifade etti. Söz konusu olayda tetiği kim çekmiş olursa olsun bu ortamın oluşmasında sivil toplum örgütlerine yönelen saldırıların zemin teşkil ettiğini hatırlattı. Bu tür olayları asla doğru bulmadıklarını da ekleyen Yılmaz BDP ve DTK`nın sorumluluk almalarını istediklerini ifade etti.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DİYALOG ÇOK ÖNEMLİ

Yılmaz, Demirtaş`a yönelik tabanlarını bu tarz saldırı yapmamaları konusunda açık bir dille uyarmalarını ve özellikle Adana, Diyarbakır ve Yüksekova gibi gerilimin yüksek olduğu yerlerde özel önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Bu derneklere yönelik saldırılar devam ettikçe daha tehlikeli bir sürece girilme ihtimalinin söz konusu olduğunu ifade eden Yılmaz, BDP`nin bu olayı kesin bir dille kınaması gerektiğini, ayrıca bu olayın sorumlularının bulunması konusunda yardımcı olmaları gerektiğini söyledi. Öte yandan sorunun çözümünde diyalogun gerekliliğinin de altını çizerek gerekli adımların atılmasını istediklerini söyledi.

İSLAMİ KESİM KÜRDİSTAN`IN GERÇEĞİ

Ardından söz alan BDP eski genel başkanı Selahattin Demirtaş ise, geçmişte yaşanan olaylara dair tüm kesimlerin dersler çıkarmaları gerektiğini ve kendilerinin de dersler çıkardıklarını söyledi. Tabiri caizse Kürdistan`da uçan kuşun bile bedel ödediğini ifade eden Demirtaş, bu yönüyle Kürdistan`da faaliyet yürüten İslami hassasiyeti yüksek kesimlerin de bu coğrafyanın bir gerçeği olduklarını ve kesinlikle kendilerinin bu kesimlere yönelik bir saldırıyı tasvip etmediklerini belirtti. Kendi siyasal hareketlerinin böyle bir saldırı planlarının olmadıklarını ve bu tarz bir eylemin karanlık odakların işi olduğuna inandıklarını belirten Demirtaş saldırıyı provakatif diye nitelendirdi.

OLAYIN FAİLİ DERHAL ORATAYA ÇIKARILMALI

Demirtaş, seçimlere az bir süre kala Yüksekova gibi bir yerde bu tarz bir saldırının manidar olduğunu belirtti. Polise taş atan gençlerin 5 kilometre de olsa kovalandığını ve BDP il binasına girseler bile polisin gaz bombaları atarak sürükleye sürükleye yakaladıklarına dikkat çeken Demirtaş, bu cinayeti işleyen kişinin derhal ortaya çıkmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Demirtaş, kendilerinin de bu gelişmeye üzüldüklerini, kınadıklarını ve eğer şartlar uygun olursa taziye ziyaretinde de bulunmak istediklerini belirtti.

KÜRTLER ARASINA NİFAK SOKULMAYA ÇALIŞILIYOR

Son olarak söz alan Altan Tan ise bu kesimlerin aynı topraklarda yaşayan bir halk olduklarını belirtti. Tan, saldırı ardından yaşanan ölüm hadisesine çokça üzüldüklerini belirterek olayı Kürtler arasına nifak sokmak isteyen odakların işi olarak tanımladı.

Ziyaret tarafların diyalog ve sağduyu dilekleriyle son buldu.

(Islah Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir