• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
En Çok Kürtaj Bakın Nerde Yapılıyormuş?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kürtaj tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak açıklama Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci’den geldi.

Deveci, iddialarını rakamlarla açıklarken “Kürtaj işlemleri en fazla Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerinde gerçekleştirildi” dedi

2008-2011 yılındaki özel hastaneler, Sağlık Bakanlığı tesisleri ve Üniversite’lerin kürtaj rakamlarına göre kürtaj her yıl artarken en fazla kürtajı Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerinde gerçekleştirildi. Şikayet Portalı Şikayetvar`ın elde ettiği bilgilere göre Türkiye’deki tıbbi nedenli kürtaj (Terapötik kürtaj) sayıları ve tesis türlerine göre dağılımı şöyle:

ekran-resmi-2012-06-06,-6.35.41-pm.png

KAYIT DIŞI KÜRTAJ UNUTULMAMALI

Rakamlar, kürtaj işlemlerinin ülkemizde de önemli bir sorun olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.

Kayıt dışı kürtajları da hatırlatan Dr. Deveci şöyle konuştu:

“Şunu da unutmamak gerekir ki Türkiye’de tüm kürtajlar kayıtlara girilemiyor. Bu rakamlar buz dağının görülen kısmı birçok kürtaj özel hastane ve muayenehanelerde kayıtlara girilemeden yapılıyor. Her ne kadar kürtajı en fazla Sağlık Bakanlığı yapıyor görülse de her kürtajın kayıtlara girilmediği unutulmamalı. Vatandaşların kürtaj masraflarını cebinden karşılayarak özel hastane ve muayenehanelerde yaptırıyor. Hastanın özel tesislerde yaptırdığı kürtaj kimi zaman annenin hayatını tehlikeye atınca devlet hastanelerine getiriliyor ve Bakanlıkta yapılan kürtaj sayısını arttırıyor”

 


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir