• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kızılay Güney Doğu Kan Merkezi tarafından yaklaşık 1 ay önce başlanan ve 6 ili kapsayan \'Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır.\' sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyasında dün Van\'a gelen Kızılay TIR\'ı, bir doktor ve 8 kişilik ekiple kan bağışlarını almaya devam ediyor.

 

Kızılay\'ın düzenlediği Kan Bağışı Kampanyası\'na destek vererek kan bağışında bulunan vatandaşlarla konuştuk.

 

Taşkın Kaya adlı vatandaş düzenli olarak üç ayda bir kan bağışında bulunduğunu belirterek, \"Kan değerlerim yüksek olduğundan sürekli üç ayda bir kan veriyorum bunun genel faydalarını tam bilmemekle birlikte kan verdikten sonra bir hafifleme ve rahatlama hissediyorum. Ayrıca burada verdiğimiz kan birçok insanın hayatını da kurtarabilmektedir.\" dedi.

 

Orhan Güneş ise, hayatından ilk kez kan verdiğini söyleyerek, \"Hayatımda ilk kez kan veriyorum. Bunun sebebi ise bu kanın nereye gittiğini bilmememden kaynaklanıyordu. Bundan sonra düzenli olarak kan vereceğim. Kan vermenin hem bana faydaları var hem de ihtiyacı olan insanlara ulaştırılırsa o insanların faydası adına güzel olur.\" şeklinde konuştu.

 

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Veysi Şengüler de,  belli aralıklarla kan verdiğini belirterek, \"Bende her üç ayda bir ya da altı ayda bir kan veriyorum ve birçok faydasını görüyorum. Tabi bu toplumsal bir sorumluluktur. Kan vermek hayat kurtarmak demektir. Ayrıca kan vermenin sonucu olarak insanın kanı yenileniyor, kan hücreleri kendini yenilediği için insan daha enerjik oluyor.\" dedi.

 

Kan grubunun sıfır 0Rh (-) negatif olduğunu ve bu grubun, en az bulunan kan grubu olduğunu söyleyen Şengüler, \"Bu noktada herkesi sorumluluk bilincinde olmaya ve kan vermeye davet ediyorum. Çünkü kanımız bizde bulunduğu sürece sadece bize faydası olur ancak kan verdiğimiz takdirde birçok vatandaşlarımıza ve toplumumuza faydası olacaktır\" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir