• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Demirel`den Sonra Sürpriz Bir İsim Daha Dinlenecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Darbe komisyonu ilk ziyareti Süleyman Demirel ’e yapıyor. O kritik ziyaret yarın saat 15.00’te Demirel’in Güniz sokaktaki evinde gerçekleşecek. Darbe Komisyonu’nun dinleme kararı aldığı bir diğer flaş isimse Mehmet Ağar oldu.

Dinlenecek isimler, bu kişilere sorulacak sorular ve Devlet birimlerinden istenecek belgeler bir bir kâğıda döküldü.

Tarihi bir görev üstlenen milletvekilleri işe ilk olarak, Türkiye’nin 50 senelik Darbeler Tarihine tanıklık eden Süleyman Demirel’i dinleyerek başlıyor.

DEMİREL’E ZİYARET

Bu kritik temas Perşembe öğleden sonra saat 15.00’te gerçekleşecek. Milletvekilleri Demirel’i evinde Güniz sokakta ziyaret edecek. Dinlenecek isim Türk siyasi hayatının en renkli simalarından biri olunca Komisyon’da Demirel’e ilgi de arttı. Demirel’i Güniz sokakta tam başında Nimet Baş’ın bulunduğu tam 10 kişilik bir Komisyon takip edecek.

İşte Darbe Komisyonu sözcüsü İdris Şahin’in açıkladığı o isimler;

Nimet Baş, Yaşar Karayel, İdris Şahin, Mehmet Şeker, Selçuk Özdağ, İdris Bal, Cengiz Yavilioğlu, Ahmet Toptaş, Enver Yılmaz ve Süleyman Çelebi…
Türkiye’nin 9’ncu Cumhurbaşkanı Demirel, ‘hem yaşı hem de evinin fiziksel şartları gereği makul sayıda bir ismi ağırlamaktan onur duyarım’ demişti. Şimdi Süleyman Demirel’in karşısında bu kadar geniş bir heyeti görünce ne yapacağı merak ediliyor.. Demirel için hazırlanan sorular da netleşti. Komisyon, üyelere ‘şu soruları soramazsınız’ şeklinde bir dayatmada bulunmayacak. Ancak Komisyon Başkanı Nimet Baş, 17 kişiden oluşan Komisyon üyelerine, makul sayıda bir soruyu Demirel’e yönetmelerini rica etti.

MEHMET AĞAR’A DA GİDECEKLER

Komisyonun ayağına giderek görüşüne başvuracağı bir diğer isimse şu an cezaevinde olan Mehmet Ağar olacak. Darbe Komisyonu üyeleri Ağar’ı önümüzdeki günlerde tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret edecek.

Bu arada dinlenmesine karar verilen Rahşan Ecevit’ten randevu için henüz bir teyit alınamadı Rahşan Ecevit’in, ‘Benim anlatacak çok fazla şeyim yok’ dediği kulislere yansıyor.

Darbelerle ilgili dinlenecekler listesine bugün yeni isimler de eklendi. Listede dikkat çeken ilk isim, 60 Darbesinden sonra Adalet Partisi iktidarı döneminde Meclis Başkanı seçilen Ferruh Bozbeyli olacak.

28 ŞUBAT’IN SİYASİ FİGÜRLERİNİN TAMAMI DİNLENECEK

Darbe Komisyonu, eski Meclis Başkanı Ferruh Bozbeyli dışında 28 Şubat döneminde aktif siyaset yapan isimlerin neredeyse tamamını dinleme kararı aldı. O isimler arasında eski Başbakanlar da var eski Meclis Başkanları da.. İşte 28 Şubat öncesi ve sonrasında siyasette etkin roller üstlenen ve Darbe Komisyonunun görüşlerine başvuracağı o isimler;

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller .
Eski Meclis Başkanı Mustafa Kalemli ve Hüsamettin Cindoruk.
Uzun yıllar Demirel’le birlikte siyaset yapan Cavit Çağlar.
Ecevit’in, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli ile kurduğu Koalisyon Hükümetinin Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan.
90’lı yıllarda Bakanlık yapan Nahit Menteşe ve Hasan Ekinci.
Şu an aktif siyasette Meclis Başkanlığı görevini yürüten ve 28 şubat döneminde İçişleri Bakanlığı görevini üstlenen Meral Akşener.
Yine dönemin önemli siyasi figürleri arasında yer alan Recai Kutan, Oğuzhan Asıltürk ve Hasan Celal Güzel..

ASKERLER DE DİNLENECEK

Darbe Komisyonu sözcüsü İdris Şahin izleyecekleri yöntemle ilgil ide bilgi verdi. Buna göre, Komisyon dinleme ve bilgi alma işine siyasetçilerle ve sivillerle başlayıp askerlerle devam edecek. Yani, Darbe Komisyonu üyesi milletvekilleri, siyasilerin dışında askerlerle de temasa geçecek. Askeri kanattan ilk temasa geçilecek isim de netleşti. O isim, 1960 darbesinde yer alan, yüzbaşı rütbesiyle dönemin Milli Birlik Komitesinde yer alan 85 yaşındaki Ahmet Er olacak. Ahmet Er, 60 Darbesinde, yüzbaşı rütbesiyle İstanbul Radyosuna baskın yapan kişi olarak biliniyor. Darbe Komisyonu üyeleri, yaşından dolayı 85 yaşındaki Ahmet Er’i haftaya pazartesi günü evinde dinleyecek. Komisyon çalışmalarına önümüzdeki haftadan itibaren ağırlıklı olarak İstanbul’da devam edecek.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir