• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bölge Barolarından Ortak Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde görülen 99\'u tutuklu 152 sanığın yargılandığı KCK Davası\'nda \'\'yargılamayı engelledikleri\'\' gerekçesiyle mahkemenin talebi üzerine Adalet Bakanlığı, sanık avukatları ve Diyarbakır Barosu hakkındaki soruşturma izni verdi.

Verilen bu karar üzerine Diyarbakır Baro Başkanlığı\'nda bir araya gelen ve aralarında Ağrı, Bitlis, Kars, Siirt, Tunceli, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkâri, Muş ve Şırnak Baroları Başkanlarının bulunduğu Bölge Baroları Başkanları, Adalet Bakanlığının 112 Avukat hakkında soruşturma izni vermesini düzenledikleri basın açıklaması ile kınadı.

Savunma Hakkı Kutsal Bir Haktır
Basın açıklamasını Bölge Baroları Başkanları adına Mardin Barosu Başkanı Azat Yıldırım okudu. Savunma hakkının kutsal bir hak olduğunu ve hak kapsamında kişi kendisini en iyi şekilde ifade etme hakkına sahip olduğunu dile getiren Yıldırım, anadilde savunma hakkını kullanmak isteyen birçok kişinin ifadesi alınmadığına dikkat çekti. Yıldırım, \"Anadilde savunma nedeniyle yargılamayı sürdürülemez hale getiren bizzat ihbarda bulunan mahkeme heyetinin ideolojik tutumudur\" dedi.

Haksız Saldırını Kınıyoruz
Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; \"Nasıl ki; bir savcının açmış olduğu dava neticesinde mahkemece beraat kararı verilmesi, savcı hakkında soruşturma yapılması gerektirmiyorsa, avukatların da kanunlar dairesinde müvekkillerinin menfaatlerine uygun olarak yapmış oldukları talepler ancak kabul veya ret edilebilir. Bizler barolar olarak meslektaşlarımıza yapılan bu haksız saldırını kınıyor ve bu saldırı karşısında susmayacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz.\"

Silivri\'yi Boşaltma Girişi
3. Yargı Paketi ile ilgili bir gazetecinin sorusuna cevap veren Diyarbakır Barosu Başkanı M. Emin Aktar, Özel Yetkili Mahkemelerin bugünün sorunu olmadığını, geçmişte Devlet Güvenlik Mahkemeleri, İstiklal Mahkemeleri gibi isimler aldıklarını söyledi. 3. Yargı Paketini \"Silivri\'yi Boşaltma Girişi\" olarak gördüklerini ifade eden Aktar, \"İşte bizler CMK 250. Madde kapsamındaki suçları sınırlıyoruz adı altında darbeciler, çeteciler salıverilecek, ama söz söyleyen, yazı yazan Kürtler, Özel Yetkili Mahkemelerde yargılanmaya devam edecek\" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir