• DOLAR 32.493
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2476.606
  • ...
Konya`nın Yozlaşmasını İstemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mahalle buluşmaları kapsamında Yazır, Sancak, Süleyman Çelebi Mahallelerinin muhtarları ve sakinleriyle bir araya geldi.
 
Yazır Mahallesi`nde düzenlenen programda konuşan Akyürek, Konya`nın planlı yapılaşan ve gecekondusu olmayan tek Büyükşehir olduğunu vurgulayarak, bunun şehri güzelleştirmeye yetmeyeceğini vurguladı. Başkan Akyürek, "7-8 yıl önce yaptığımız planlamada bundan sonra yaptığımız konutların daha kaliteli olması için öncülük yapmak, teşvik etmek, arsa, yol ve yeşil alan planlamasını, sosyal tesis planlamasını yeniden yapmak gerektiğini gördük ve bunu gerçekleştirdik. Böylece modern kent yaşamı örneği ortaya çıktı ve bir örnek oluşturdu" dedi.
 
Konya`nın modern şehircilik örneklerini verirken bunun için bir yol haritası çizdiğini ve ona uygun davrandığını kaydeden Başkan Akyürek, binalar yapılmadan ya da eş zamanlı olarak kanalizasyonun, suyunun, okulunun, yeşil alanının planlandığını kaydetti.
 
Konya gelişirken yozlaşma istemediklerini dile getiren  Akyürek, "Modern kent yaşamı oluşurken komşuluk ilişkilerinin ortadan kalkmasını, mahalleyi koruyup gözeten hayırseverlerin misyonunun bitmesini istemiyoruz. Komşu ziyaretleri, çocuk emanet etme, sohbet geleneği devam etmeli" diye konuştu.
Mahalleleri ile ilgili taleplerini dile getiren muhtarlar ise, Başkan Akyürek`in mahallelerde halkla bir araya gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, teşekkür ettiler.
 
 Akyürek, programın sonunda Özel Türmak Lisesi`ni ziyaret ederek öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı okudu. Başkan Akyürek 6. Okulistik Sınavı`nda dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini ve hediyelerini verdi. (M.Ata Doğu-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir