• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Hollanda da Alkolle Savaşta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Son yıllarda alkol kullanma yaşının iyice düştüğü Hollanda`da, alkol ürünlerini satın alma yaşının yükseltilmesine yönelik çağrılara Senato`dan da destek geldi.

Senato çoğunluğu, hükümetten, şu anda 16 olan hafif alkollü içecekleri satın alma yaşının 18`e çıkarılması için düzenleme yapmasını istedi.

İşçi Partisi (PvdA) üyesi Pauline Meurs;un bu kapsamda sunduğu önergeye, partisi dışında Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Sosyalist Parti (SP) ve Hristiyan Birlik (CU) partilerinin de aralarında olduğu Senato;nun büyük kesimi destek verdi.

Hollanda;da yürürlükteki yasaya göre hafif alkollü içecekler için satın alma yaşı 16, alkol oranı yüksek ürünler içinse 18.

Alkollü içecekleri satın alma yaşının yükseltilmesine yönelik tartışmalar Belediye Sağlık Teşkilatı;nın (GGD) geçen hafta yaptığı çağrıyla gündeme gelmişti.

GGD yaptığı açıklamada, alkol satın alma yaşının yükseltilmesi, marketlerde alkol ürünlerinin satışına yasak getirilmesi ve ülke genelinde alkol fiyatlarına asgari bir sınır konulması çağrısında bulunmuştu.

GGD;nin önerisini destekleyen ve konuya 12 Eylül;deki erken genel seçimler için hazırladığı seçim programında da yer veren iktidar ortağı Hristiyan Demokratlar Birliği de (CDA), 18 yaşından küçüklere şarap ve bira gibi hafif alkollü içeceklerin satılmasına yasak getirilmesini istemişti.

Kamuya açık alanlarda içki kullanımının yasak olduğu Hollanda`da, istatistiklere göre geçen sene 762 küçük yaştaki çocuk alkol komasına girerek hastaneye kaldırıldı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir