• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Özgür Eğitim Sen SBS`de Görev Almayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür Eğitim Sen Batman Şubesi Başkanı Mustafa Sevinçer yaptığı açıklamada, hafta sonu yapılacak olan SBS sınavında görev almayacaklarını belirtti. Sevinçer, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı`nın `öğretmenlerin haftada 15 saat çalıştıkları`, `2 ay tatil yapıyorlar` ve `yüksek oranda maaş aldıkları` gibi sözleri sarf ettikleri için eyleme gittiklerini vurguladı.
 
Özgür Eğitim-Sen olarak öğretmenleri ciddi manada rahatsız eden bu açıklamaları protesto etmek amacıyla bu hafta sonu yapılacak SBS sınavında görev almayacaklarını dile getiren Sevinçer, "Genel merkezimizin aldığı kararla tüm Türkiye`de gerçekleştireceğimiz bu eyleme diğer sendikaları da destek vermeye çağırıyoruz. Milli Eğitim Bakanı ve Sayın Başbakan`ın sözleri sendikal ayrım yapmadan tüm öğretmenler yönelikti. Dolayısıyla sendikalarda bunu göz önünde bulundurarak öğretmenleri rencide eden hükümetin bu tavrını proteste etmek amacıyla hafta sonu yapılacak olan SBS`de görev almamalıdırlar" ifadelerini kullandı.
 
Sevinçer son olarak, Batman Özgür Eğitim-Sen olarak SBS sınavının yapılacağı 9 Haziran Cumartesi günü sınav saatinde yani sabah 10.00`da Atatürk Park`ında basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.
(Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir