• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Akel`in İşten Çıkarılmasına Tepki‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - "Özür açıklanmaz, özür dilenir" başlığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı eleştirdiği yazısı nedeniyle Ali Akel`in Yeni Şafak`taki işine son verilmesine tepkiler gelemeye devam ediyor. Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, Yeni Şafak Gazetesinde işine son verilen Ali Akel`in işten çıkarılmasına sert tepki gösterdi.



Söylemez,``16 yıldır çalıştığı gazetede çeşitli kademlerde görev yapmış ve uzunca bir süredir köşe yazarı olarak düşüncelerini, yorumlarını gazete okuyucularıyla paylaşan Ali Akel`in aniden işine son verilmesi Yeni Şafak gazetesine hiç ama hiç yakışmamıştır. Bu hareket, öncelikle okuyuculara büyük bir harekettir. Bir yazar vicdanını dinleyerek hür bir şekilde düşüncelerini ifade ettiği için işine son verilmişse demek ki ülkemizde yazı yazmak artık özgürce değildir" dedi.


Yeni Şafak gazetesinin Ali Akel`in işine son vermesiyle alakalı olarak mutlaka bir açıklama yapması gerektiğini ifade eden Rıdvan Söylemez, Türkiye Gençlik Konseyi olarak, daima özgür basının yanında olacaklarını vurguladı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir