• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayınlanan bazı gazetelerin manşetlerine yansıyan haberler şu şekilde:
 
VAN OLAY GAZETESİ: Mustazaf Der`in Kapatılmasına Tepkiler Dinmiyor
Mustazaf Der`in kapatılması sonrası STK`lar tarafından gösterilen tepkiler üzerinden geçen 3 haftalık zaman dilimine rağmen halen sürüyor. Erciş İhya Der adına basın açıklamasını okuyan Dernek gönüllüsü Hüsnü Demir, "Eli öpülesi insanlar ödüllendirilip baş tacı edilmesi gerekirken aksine hor ve hakir görülmüş, dışlanmışlardır." dedi.
 
Kemalizm`le PKK Aynı Stratejiyi İzliyor
Batman Üniversitesi`nde "Normalleşme Sürecinde Türkiye" konulu konferans veren Gazeteci- Yazar Ahmet Taşgetiren, Kemalizm ile PKK`nın aynı stratejiyi izlediğini ve bunların Türkiye`nin son 30 yılında buluştuklarını belirtti. Konferansta; Taşgetiren, başörtülü öğrencilerin velilerine verilen cezayla ilgili düşüncelerini de dile getirdi.
 
Vali Karaloğlu, "Depremin Hayırlı Neticeleri de Olmuştur"
Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası eğitimlerinin aksamaması için batı illerindeki pansiyonlara yerleştirilen öğrencileri barındıkları yerlerde ziyaret eden gönüllü öğretmenleri kabul etti.
 
ŞEHRİVAN GAZETESİ: İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık`tan Deprem Sonrası Yapılara Tepki: "Yeni Yapılar Hak İhlalidir"
Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Ömer Işık, depremden sonra yıkılan kamu binalarının yerine tekrardan inşaatlar yapılmasının tam bir çevre katliamı olduğunu kaydetti.
 
Musevilerden Van`a Okul
Türkiye Musevi Cemaati, deprem sonrası Van Merkeze bağlı Kıratlı Köyü`nde altı derslikli ilköğretim okulu yaptırdı. Okulun protokolünün imza töreni ve açılışı için Van`a gelen Hahambaşı İsak Haleva, bunun bir görev olduğunu söyledi.
 
VAN POSTASI: Çaldıran İlçesine 2 Yılda 73 Milyon TL Kamu Yatırımı Yapıldı
Çaldıran Kaymakamlığının kamu kaynakları ve SODES Projeleri kapsamında yapılan yatırımların toplu açılış töreni yapıldı.
 
Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan ve kurum müdürleriyle birlikte Çaldıran Kaymakamlığının kamu kaynakları ve SODES Projeleri kapsamında yapılan yatırımların toplu açılış törenine katıldı. İlçelerine gelen Vali Karaloğlu`nu Hükümet Konağı önünde ilçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
 
BÖLGE GAZETESİ: AK Parti Binası İçindeki Çöplükte Erdoğan Posterleri
Van AK Parti il başkanlığı girişindeki çöplüğün içinde objektiflere takılan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`a ait posterler vatandaşın tepkisine neden oldu.
 
Van`daki Demiryolu Kıtaları Birleştirecek
AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, Van`daki demiryolu ulaşımının önümüzdeki süreçte çok iyi bir düzeye gelmesi ve kıtalar arasında bir köprü görmesi için çabaladıklarını ifade ettiler.
 
GAZETEVAN: Başbakan Kılıçdaroğlu Görüşmesi Öncesi Van Umutlu
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin faydalı olacağını belirtti. Memleketin, bölgenin kalkınması ve demokrasi açısından bu tip görüşmelerin önemli olduğunu söyleyen Aras, "Sorunların çözümü noktasında AK Parti her zaman tek başına hareket etmiyor, muhalefetle istişare ederek onların da görüşlerini alıyor. Bu konudaki taleplere biz her zaman açığız. Bunun örneklerini daha önce de yaşadık. Temennimiz, görüşmenin ekonomik, sosyal, kültürel konularda, insan haklarının gelişmesi açısından faydalı olması ve hayırlı kararlar alınmasıdır. Biz bu görüşmeyi önemsiyoruz" dedi.
 
PRESTİJ HABER: Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun!
Tüm dünyada 5 Haziran `Dünya Çevre Günü` olarak kutlanırken, Van`da da çevre alanında tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor.
 
Tarihi ve doğal güzellikleri ile tüm insanları kendine hayran bırakan ve geleceğin büyükşehri olacak Van`ın çevre alanındaki eksiklikleri giderilemezken, yaşanan sorunlara yenilerinin eklenmesi geleceğe dair umutların da yitirilmesine neden oluyor. Hızla evsel ve kanalizasyon atıkları ile kirletilen Vangölü, görünümü ile insana ´böyle mi büyük şehir olacağız?´ dedirten Özalp yolu üzerindeki çöplüğü, kent içinden geçen ve her türlü atığı içinde barındıran dereleri ile tüm çevre sorunlarının yaşandığı Van´da, deprem sonrası yıkılan binaların enkazlarının gelişi güzel alanlara taşınması da yeni çevresel sorunları beraberinde getirdi. Çevre gününün kutlandığı bir dönemde çevre ile ilgili olumlu bir gelişmenin yaşanmadığı kentte, yıkılan binaların yerine yeni binaların yapılması ve yeşil alan projelerinden neredeyse hiç söz edilmemesi, geleceği planlanan Van için ayrı bir hayal kırıklığı yaratıyor. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir