• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hasankeyf`te İmam Abdullah`ı Anma Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hasankeyf`te türbesi bulunan İmam Abdullah`ı anma etkinliği düzenleyecek.

İmam Abdullah, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed`in (S.A.V) amcasının oğlu olan Hz. Caferi Tayyarın oğludur. Hasankeyf kalesini 600 yıllık Bizans hakimiyetinden almak için M.S 638 yılında düzenlenen akınlarda Hasankeyf`te şehit düşmüştür.
 
Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada, Hasankeyf ve çevre köylerde yaşayanların yüzyıllardan beri her yılın Haziran ayının ilk hafta ve cumasını İmam Abdullah`ı anma günü olarak kabul ettikleri hatırlatıldı. Doğal seyri içinde her yıl bu hafta içinde anma ve çeşitli etkinlikler düzenlendiği belirtilen açıklamada, "Son 25-30 yılda bu anma ve etkinlik, unutulmaya yüz tutmuş olsa bile bunu tekrardan canlandırmak için, bu yılki anma ve etkinlik derneğimiz tarafından organize edilecektir" denildi.
 
Açıklamanın devamında, 08.06.2012 Cuma günü ikindi namazından sonra İmam Abdullah türbesinde anma ve 09.06.2012 Cumartesi günü 11.00-18.00 saatleri arasında Salhiye (taht lata reş) denilen yerde ailelerin katılımıyla bir yemekli etkinlik düzenleneceği belirtilerek, bütün halkın davetli olduğu kaydedildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir