• DOLAR 32.488
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2478.533
  • ...
Hak Davada Bulunmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen gün bir arkadaşım bulunduğu ortamdan dolayı şekva edip dert yandı. Bulunduğu ortamdaki gençlerin zamanlarının çoğunu uykuya ayırdığını, eğitimlerine gereken önemi vermediklerini kitaba vakit ayırmadıklarını sorumluluklarının bilincinde olmadıklarını söyledi. Anlatırken gözlerinin dolduğu fark ediliyordu.

Sorumluluklarının farkına varmamak eyyamcı yaşamak ve malayani şeylerle zaman geçirmekte olan gençliğin geleceğe pek bir şey taşıyacağı/aktaracağı söylenemez. Haklı bir dava içerisinde bulunmak yanlışların ve hataların doğru hükmüne geçeceği anlamına gelmez.. Başkalarının görevlerini yapmaları da bizi sorumluluk altından çıkartmayacaktır. Bu şekildeki gençliğin yüklendiği misyon ve görevinin farkında olmaması hüzün vericidir. Oysaki bu zamanda insanların teveccühünün namazlı niyazlı dindar gençlere yöneldiği bir gerçektir. Bu teveccüh dindar nesle bir vazife yüklemiştir. Bu vazife rehber olmak ve klavuz olmaktır. Bir model olmaktır insanlığa. Her Müslüman zamanını okumayla tebliğde bulunmayla geçirmelidir. Okulundaki iş yerindeki ve çalıştığı ortamda arkadaşlarına lisanı hal ve lisanı kal ile tebliğde bulunması gerekir. Ve derslerinin, işinin hakkını vermesi lazımdır. Yoksa kendisine umut bağlayan yüzbinlerin umudunu boşa çıkaracaktır. Müslümanların umudunu düzlüğe çıkaramayan herkes bu işin mesulüdür. Vebalini yüklenmiştir.

Bundan hareketle her anımızı dolu dolu geçirerek taşın altına biraz daha elimizi koyup bu işin derdiyle dertlenmeliyiz. Çok çalışmalı gayret göstermeliyiz başkaları zamanını boşa harcasın biz vaktimizi dakik kullanmalıyız. Bizim çalışmalarımızda kesinlikle boşa geçen zaman ve boşluk bulunmamalıdır. Yoksa bu boşluğu dolduracak muarızlarımız vardır. Zamanı kavrayan Müslümanlardan olmak dileğiyle.

Muhammed Kartal / Elazğı / Yaşı: 22

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir