• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 6 Haziran 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; \'Kemalizm\'le PKK Aynı Strateji İzliyor\'
Batman Üniversitesi\'nde \"Normalleşme Sürecinde Türkiye\" konulu konferans veren Gazeteci- Yazar Ahmet Taşgetiren, Kemalizm ile PKK\'nın aynı stratejiyi izlediğini ve bunların Türkiye\'nin son 30 yılında buluştuklarını belirtti. Konferansta; Taşgetiren, başörtülü öğrencilerin velilerine verilen cezayla ilgili düşüncelerini de dile getirdi.

\'Bilge Eğitim Derneği Gençlik Şöleni Düzenledi\'
2011-2012 Eğitim yılının son bulmasıyla Batman Bilge Eğitim Derneği, şiir dinletisi, tiyatro gösterimi ve ilahi sanatçılarının katılımıyla gençlik şöleni düzenledi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; \'Vali Turhan Okul ve Yurt İnşaatlarını Denetledi\'
Batman Valisi Ahmet Turhan, Devlet projesi kapsamında Batman\'ın Beşiri ilçesinde yapım aşamasında olan Anaokulu uygulamalı Kız Meslek lisesi ve iki yüz kişilik yatakhanesini dün akşam saatlerinde denetlendi.

\'Bizim İçin Her Gün 5 Haziran\'
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, 5 Haziran Dünya Çevre Günü\'nün anlamlı olduğunu ancak sorumluluk bilinciyle hareket eden kendileri için her günün 5 Haziran olduğunu kaydetti.

Batman Gazetesi; \'Onur Air\'in Uçağı Büyük Tehlike Atlattı!\'
Onur Air hava yollarına ait uçakta yaşanan basınç nedeniyle pilotlar patlayan cama rağmen uçağı sağ-salim olarak Batman havalimanına indirmeyi başardı.

\'Belediye 11 Personel Alıyor\'
Batman Belediyesi Mayıs ayında meclis gündemine aldığı 10 veri hazırlama ve Kimyager alımını oy birliği ile kabul etti. Belediye Başkanvekili Serhat Temel başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, toplantı öncesi gündeme aldığı 10 veri hazırlama ve 1 Kimyager alımını oy birliği ile kabul etti.

Batman Postası; \'Bayanların Meslek Sahibi Olması Sevindirici\'
Batman Girişimci Kadınlar Derneği\'nin kurs açılış programı yapıldı. Programda kadınlara verilecek girişimcilik eğitimleri ve yapılacak olan kurslar hakkında bilgi verilirken Vali Turhan, bayanların meslek sahibi olmalarının çok sevindirici olduğunu vurguladı.

 

\'Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü Öğrencileri İstanbul\'da\'
Batman Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü öğrencileri 24-29 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul\'a gezi düzenledi.

Batman Pusula Gazetesi; \'Batman\'da HTT-TRK Eğitimi Yapıldı\'
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Bölge Eğitim Merkezi TRK Eğitmenleri tarafından Batman\'da112 AASH İstasyonlarında görev yapan, 4 Sağlık Teknikeri, 22 Sağlık Teknisyeni (ATT) olmak üzere toplam 26 kişiye eğitim verildi.

 

\'Bilge Eğitim Derneği Gençlik Şöleni Düzenledi\'
2011-2012 Eğitim yılının son bulmasıyla Batman Bilge Eğitim Derneği, şiir dinletisi, tiyatro gösterimi ve ilahi sanatçılarının katılımıyla gençlik şöleni düzenledi.

 

Batman Barış Gazetesi; \'Sezaryen Patlaması\'
Son günlerde Türkiye kamuoyunu meşgul eden \'kürtaj ve sezaryen ile\' doğum, toplumda fraklı görüşlerle algılanırken, Batmanda sezaryanla doğum oranında ciddi bir artışın yaşandığı gözlemlendi.

 

\'Cadde Ortasında \'Mağara\' Gibi Çukur\'
Kıbrıs Şehitleri Bulvarı (eski havaalanı caddesi) üzerinde meydana gelen devasa çukur görenleri hayrete düşürdü. Cadde ortasında kendiliğinden açılan 2 metre çapındaki ve 5 metre derinliğindeki dev çukur, vatandaşları tedirgin etti.

Batman Medya Gazetesi; \'Atık Pil Getirene Şapka!\'
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Parkında etkinlik düzenlendi. Vatandaşların katıldığı etkinlikte, çevre bilincinin oluşturulması için broşürler dağıtıldı.

\'Sokakta Resim Sergisi\'
Batman Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencileri dünyaca ünlü ressamların tablolarını örnek alarak yaptıkları resimleri, açtıkları sokak sergisinde sergilediler.

Batman Umut Gazetesi; \'Elektrik Kesintisi Yaşanacak\'
TEİAŞ\'dan yapılan yazılı açıklamada pazartesi günü Batman\'ın 18 mahallesinde elektrik kesintisi yapılacağı belirtildi.

\'Mustazaflar Hareketi, Kürdistan İslam Cemaati\'ni Ziyaret Etti\'
Mustazaf-Der\'in Yargıtay kararıyla kapatılmasının ardından geçtiğimiz günlerde Diyarbakır\'da yaklaşık 200 bin kişinin katılımıyla düzenlenen mitingde ilan edilen Mustazaflar Hareketi, ilk ziyaretini Irak Kürdistan Federal Bölgesi olarak bilinen Güney Kürdistan\'a yaptı.

Batman Duruş Gazetesi; \'Batman Çayında Boğulmalara Karşı Kürtçe ve Türkçe Anons\'
Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü\'ne bağlı arama kurtarma ekipleri, boğulma vakalarının yaşanmaması için dere ve çay kenarlarında uyarı anonsları yaptı.

 

Batman Doğuş Gazetesi; \'Utana Sıkıla, Tartayım Abi\'
Batman\'da akranları barbie bebeklerle oynarken onlar aile bütçesine katkıda bulunmak için gece gündüz çalışan küçük kız çocukları.

Batman Gap Gazetesi; \'Bin 105 Ana-Kız, Okuma Yazma Öğrendi\'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlayan \"Ana- Kız Okuldayız\" okuma kampanyasına Beşiri\'den büyük destek geldi.

Batman Çağdaş Gazetesi; \'Doğalgaz Şebekesi Tam Hız\'
Dolum istasyonuna doğalgazın ulaştığı Batman\'da, merkezi semtlerin cadde ve sokakları adeta delik deşik. Belde ve Gültepe mahallelerinin cadde ve sokaklarının bir bölümü doğalgaz nedeniyle ulaşıma kapandı. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir