• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Avrupa`da İslam Düşmanlığı Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BELÇİKA- Özgürlüğün beşiği olarak lanse edilmeye çalışılan Avrupa`nın gün gittikçe İslam ve İslam`ın sembollerine olan düşmanlığı artıyor. Belçika`nın başkenti Brüksel`de Stephanie Djato adlı kadının peçesinin toplu ulaşım araçlarını denetleyen polis ekibi tarafından çıkarılmaya çalışılması üzerine başlayan gerginlik tırmanıyor.
 
Aşırı sağcı ve ırkçılar başta olmak üzere birçok Belçikalı politikacı ise yaklaşan belediye seçimleri öncesinde ortamı daha da gererek oy toplama hesapları peşindedirler.
 
Irkçı Flaman Menfaati partisinin önde gelen yöneticilerinden Filip Dewinter, peçeli kadın ihbar edene 250 Euro ikramiye taahhüdünde bulundu. Geçen yıl peçeyi yasaklayan Belçika`da yüzü kapatan kıyafetlerle dışarı çıkanlara 137,5 Euro para ve 7 güne kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.
 
Brüksel`de toplu ulaşım araçlarını denetleyen polis ekibinin, geçen hafta peçesini çıkarmaya çalıştığı Stephanie Djato (25) adlı kadın direnmiş ve kendisine müdahale eden 2 kadın polisle yaşanan arbedede karşılıklı hafif yaralanmalar yaşanmıştı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir