• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kurtulmuş İlk Mitingini Elbistan`da Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAS PARTi, 2011 seçimlerinin ilk mitingini Elbistan’da yaptı. Kurtulmuş, Elbistan Karaoğlanoğlu Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti. Konuşmasında “12 Haziran seçimlerinde eski Türkiye ile yeni Türkiye hesaplaşacak” diyen Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet partilerini eleştirerek “işsizliği, kalkınmayı konuşamıyorlar. Birisi Recep Bey diyor öteki Kemal Efendi. Birisi ‘sen merdiven çıkmayı bilmiyorsun’ diyor öteki de ‘sen beygire binmeyi bilmiyorsun.’ Kimse ‘5 para etmez hale getirilen şeker pancarını yeniden ihya edeceğiz

Afşin ve Elbistan yine şeker pancarı üretecek’ demiyor. Hiçbiri işsizliği, yoksulluğu nasıl gidereceklerini söylemiyor. Refahın hakça nasıl dağıtılacağından bahsedemiyorlar. O yüzden insanlarımızı Türk, Kürt, Alevi Sünni, Laik dindar olarak bölüyorlar. Bunu yapmak kolaydır. Öte yanda uluslar arası finans kapitalizmin karşısında diz çöküp, şeker pancarı ürettirmiyorlar“ şeklinde konuştu.

SİYASİ LİDERLERE HODRİ MEYDAN

Başbakan’a ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na seslenen Kurtulmuş, “İstedikleri televizyon kanalına, istedikleri meydana gelsinler ve konuşalım. Onlara tek bir soru soracağım: Mevcut Derviş –Fisher ekonomi modelini kaldırıp çöp tenekesine atacak mısınız? Fakirleştirdiğiniz milletin kapısına iki kilo makarna verirsiniz, bir torba kömür koyarsınız sonra o halka ‘sus istikrar bozulmasın sonra bunu da kaybedersiniz’ dersiniz. Dünyanın en büyük zulmü bir insanı yarım ekmeğe muhtaç etmektir” dedi.

KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİNLER YOKSA…

Ak Parti’nin güç sarhoşu olduğunu söyleyen Kurtulmuş şu şekilde devam etti: “Halktan aldıklarını uluslar arası sermayenin zadegânlarına vermeyi görev kabul ettiler. Kendilerine çeki düzen versinler. Aksi takdirde bu aziz millet kibir kulelerini yıkmayı başaracak ve bunları geldikleri yere geri gönderecek. Onlar adalet, insaf, vicdan gömleğini çıkarmışlar”

ZİHNİYET MESELESİ

Has Parti iktidarında 10 yıldır uygulanan ekonomi programının çöp tenekesine atılacağını belirten Kurtulmuş, “Emeği 5 kuruşluk hale getirdiler. Has Parti iktidarında taşeronluk sistemi kaldırılacak. Bu bir zihniyet mesesidir. Bu emeğin ne olduğunu bilmek, emeğe değer vermek mesesidir” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Kahramanmaraş’ta geçirdiği helikopter kazasında vefat eden BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu andı. Yazıcıoğlu için “İyi bir vatansever ve iyi bir Müslüman” diyen Kurtulmuş,”Tüm Türkiye bu kazanın arkasında ne olduğunu merak ve endişeyle merak ediyor. Bu kaza derhal aydınlatılsın” diye konuştu. Kurtulmuş, 3 ay önce Elbistan Termik santralinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden ve 3 aydır cenazeleri göçükten çıkarılamayan maden işçilerini de unutmadı: “Türkiye gibi bir devlet olmak, bu insanlarımızın cesetlerini 3 aydır çıkarılmasını gerekiyordu.

Biliyoruz Allah dilemezse yaprak kımıldamaz ama iktidar mevkiinde olanlar neden tedbirlerini almadılar. Neden bu felaketi o işçilerin ailelerine yaşatıyorlar”
Mitingde konuşan Has Parti 2. Sıra milletvekili adayı Niyazi Güney ise, “Türkiye’yi duble yollarla donattık diyenler gelip buraları görsünler, bu fakir insanların nasıl sahipsiz bırakıldığını anlasınlar. Oluk oluk oy vererek meclise gönderdiğiniz vekiller hangi derdinize derman oldu” ifadelerini kullandı

Timetürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir